Novinky, Šport, Správy,

McLaren oznamuje dátum uvedenia svojho nového hyperauta na trh. Čo môžeme očakávať od nástupcu modelu P1

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RoCarsTV). Spoločnosť McLaren oznámila dátum uvedenia svojho nového superauta na trh. Predstavia nástupcu McLarenu F1 6. októbra. Podľa najnovších informácií, nástupca McLarenu P1 sa má...

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RoCarsTV).

Spoločnosť McLaren oznámila dátum uvedenia svojho nového superauta na trh. Predstavia nástupcu McLarenu F1 6. októbra. Podľa najnovších informácií, nástupca McLarenu P1 sa má predstaviť budúci mesiac. Očakáva sa, že nový hypercar s kódovým označením P18 splní vysoké nároky.

Spoločnosť McLaren oznámila dátum uvedenia svojho nového superauta na trh.
Foto: youtube.com/@RoCarsTV

Pred niekoľkými dňami McLaren zverejnil video, v ktorom retrospektívne predstavil dva ikonické modely britského výrobcu – F1 a P1. Spoločnosť zároveň naznačila, že pripravuje niečo nové. Po klipe McLaren zverejnil upútavku, v ktorej niekoľko kľúčových ľudí z vnútra spoločnosti diskutuje o tom, čo vlastne znamená McLaren „1“.

McLaren tvrdí, že modely „1“ budú nadčasové, teatrálne a budú najlepšie znieť, najlepšie vyzerať a budú najvýkonnejšie vo svojej kategórii. Na záver spoločnosť oznamuje, že 6. októbra nám predstaví nový McLaren.

McLaren pripravuje uvedenie svojho nového hyperauta na trh

Carscoops píše, že upútavka neprezrádza, či 6. októbra uvidíme nové vozidlo v plnej kráse, alebo či McLaren len naznačí príchod ďalšieho hypercaru, možno s ďalšími záhadami. Nech je to akokoľvek, jasne to ukazuje, že nový výtvor britského výrobcu čaká na odhalenie verejnosti.

Ako sa budú autá volať, zatiaľ nevieme, len to, že nový model je známy pod kódovým označením P18. Vzhľadom na dôraz na číslo 1 v teaseri, ktorý McLaren zverejnil, však môžeme očakávať názov tematicky ladiaci s predchodcami F1 a P1.

Nech sa už bude nový hypercar volať akokoľvek, mal by predstavovať niečo veľmi výnimočné, zahŕňajúce to najlepšie, čo McLaren ponúka. Vozidlo by mohlo využívať nový motor V8, nepríbuzný s motorom v modeli 750S. Dopĺňal by ho približne o 70 % ľahší hybridný systém, než aké McLaren doteraz používal. Výkon by mal prekročiť hranicu 1 000 koní.

Keď Ayrton Senna prišiel v roku 1988 do McLarenu, bol vynikajúcim mladým jazdcom, ale ešte nebol úplným šampiónom a ikonou, ktorou sa stal počas svojho pôsobenia v tíme.
Foto: youtube.com/@Carclicks

Ayrton Senna v McLarene

Keď Ayrton Senna prišiel v roku 1988 do McLarenu, bol vynikajúcim mladým jazdcom, ale ešte nebol úplným šampiónom a ikonou, ktorou sa stal počas svojho pôsobenia v tíme. Mal 28 rokov a začínal svoju piatu sezónu v F1 so šiestimi víťazstvami na konte. V McLarene premenil všetky tieto sľuby a potenciál na tri tituly majstra sveta jazdcov.

Charitatívna činnosť Inštitútu Ayrtona Sennu (IAS), ktorú si Ayrton Senna predsavzal pred svojou predčasnou smrťou, je pozoruhodným odkazom jedného z najlepších pretekárov McLarenu. Túto neziskovú organizáciu založila v roku 1994 jeho sestra Viviane šesť mesiacov po jeho smrteľnej havárii na Veľkej cene San Marína a v súčasnosti z nej profituje až 1,6 milióna detí a mladých ľudí v Brazílii. Na pretekárskej trati bol jedným z najlepších jazdcov všetkých čias, ale jeho úspechy mimo trate sú pravdepodobne ešte väčšie. Vďaka poskytovaniu komplexného vzdelávania IAS pripravuje brazílsku mládež na život v 21. storočí a budovanie lepšej budúcnosti. McLaren s hrdosťou podporuje IAS a vzdáva hold odkazu Ayrtona Sennu prostredníctvom nášho cestného vozidla, ktoré je najviac zameraného na okruhy.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Dokáže McLaren prežiť dvoch jazdcov číslo jeden v F1?

McLaren bol na Maybach očividne nahnevaný. Sériový búrač bez vodiča


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

TechArt predstavuje jeden z najvýkonnejších modelov 911

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TECHARTchannel). Porsche 911 Monochrome dosahuje výkon 800 k a rýchlosť až 217 km/h. Vyrába sa v limitovanej sérii iba 20…

Posledná možnosť zachrániť európsky motorizmus. „Je potrebné urýchlene konať“.

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@theengineersmess). Európski výrobcovia automobilov vyzývajú na „urýchlené prijatie opatrení“ v súvislosti s novými emisnými normami CO2, ktoré majú začať platiť…

Škoda Kodiaq dostane obrnenú verziu. SUV vďaka úpravám odolá ozbrojeným útokom

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Dailycarnews11). Škoda Kodiaq predstavuje obrnenú verziu SUV Kodiaq. Vozidlo bolo vyvinuté v spolupráci s odborníkmi zo spoločnosti UTAC Special Vehicles.…

Leapmotor je čínské elektro. Cena: radšej si sadnite

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: outube.com/@Electrifyingcom). Stellantis začína európsky predaj automobilov čínskej značky Leapmotor. Koncern zároveň oznámil ceny dvoch modelov, ktoré sa ako prvé objavia…

Nový Renault Master, získal titul Van of the Year 2025

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NewCarDesign-sw). Nový Renault Master získal titul Van of the Year 2025, ktorý udeľuje porota súťaže International Van Of The Year.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov