Správy, Zaujímavosti,

Prvé vozidlo Audi a SAIC Motor nebude veľké SUV. Objavili sa nové podrobnosti

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KondorCars). Spoluprácu európskej prémiovej značky Audi s čínskym gigantom SAIC Motor pozorne sledujú médiá na starom kontinente. Možno aj preto, že kombinácia najvyššej úrovne luxusu...

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KondorCars).

Spoluprácu európskej prémiovej značky Audi s čínskym gigantom SAIC Motor pozorne sledujú médiá na starom kontinente. Možno aj preto, že kombinácia najvyššej úrovne luxusu a špičkových technológií sľubuje veľkolepý projekt. Čím viac sa blíži jeho uvedenie na trh, tým viac podrobností o ňom sa dostáva do čínskych médií.

Spoluprácu európskej prémiovej značky Audi s čínskym gigantom SAIC Motor pozorne sledujú médiá na starom kontinente. Možno aj preto, že kombinácia najvyššej úrovne luxusu a špičkových technológií sľubuje veľkolepý projekt.
Foto: youtube.com/@KondorCars

Prvé vozidlo Audi a SAIC Motor nebude veľké SUV

Z doteraz odhalených informácií sa zdá, že na prvé spoločné vozidlo Audi a čínskeho giganta nebudeme musieť dlho čakať. Ako sme informovali v predchádzajúcich publikáciách, vozidlo nebude v žiadnom prípade rebrandingom žiadneho iného vozidla patriaceho niektorej zo značiek čínskeho giganta.

V máji tohto roku obe spoločnosti podpísali dohodu o spoločnom vývoji vysoko výkonných inteligentných elektrických vozidiel pre SAIC Audi a o spolupráci na vývoji zdokonalenej digitalizovanej platformy. Nech už to znamená čokoľvek, znie to skvele, pretože to predznamenáva špičkový model z hľadiska inteligencie a luxusu.

Veľkou neznámou zostáva logo, ktoré bude niesť nové spoločné vozidlo. Technické posilnenie značky Ingolstadt na čínskom trhu môže znamenať, že to nebudú štyri kruhy, ale zatiaľ to žiadna zo zúčastnených spoločností výslovne nehovorí. Vieme však, aký je pracovný názov a do akého segmentu vozidiel pôjde. Napriek zdaniu to nebude veľké SUV.

Podľa najnovších informácií, ktoré odhalili čínske médiá, nesie prvé vozidlo projektu Audi SAIC interný kódový názov „purple427“.
Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork

Vozidlo bude patriť do elektrickej triedy vozidiel B

Podľa najnovších informácií, ktoré odhalili čínske médiá, nesie prvé vozidlo projektu Audi SAIC interný kódový názov „purple427“. Ide o plne elektrické vozidlo triedy B, do ktorej budú patriť vozidlá ako napr.

Vyvinul ho čínsky tím s plánovacím cyklom kratším ako 18 mesiacov a je rekordérom, keďže je to viac ako polovica času, ktorý má rad Audi e-tron .

Audi vyslalo do Šanghaja viac ako 50 technických expertov z nemeckej centrály, aby sa podieľali na výskume a vývoji vozidla. Zdroj z dodávateľského reťazca prezradil, že projekt Audi SAIC plne aktivoval dodávateľský reťazec SAIC.

„Takmer všetku prácu vykonáva tím SAIC a Audi zasahuje len do jednotlivých konfigurácií.“

Obe strany zaujmú otvorený postoj a využijú ekosystém inteligentného riadenia dostupný na čínskom trhu na vytvorenie nového produktu. Pokiaľ ide o inteligentné riadenie, nové vozidlá Audi SAIC budú využívať technológiu od spoločnosti Momenta. To znamená, že budú poskytovať možnosti inteligentnej jazdy v meste a pri vysokých rýchlostiach. Dodávateľom batérií pre vozidlo bude spoločnosť CATL.

Ako sme už informovali, podľa oznámeného harmonogramu sa nové vozidlo dostane na trh v roku 2025. Uvedenie na trh je naplánované na november tohto roka. Prvá várka modelov pôjde výhradne na čínsky trh, pričom dodávky sú naplánované na druhú polovicu roka 2025. V ďalšom období budú plodom spolupráce Audi a SAIC Motor ďalšie dva elektrické modely. Je známe, že budú postavené na rovnakej platforme ako „purple427“.

Autorské práva © WRC Media. Redakcia si vyhradzuje použitie tohto obsahu v externých publikáciách bez uvedenia zdroja. Takéto použitie sa bude považovať za porušenie autorských práv a práv duševného vlastníctva.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ohlásená edícia Audi e-tron GT v počte iba 299 kusov

Škoda Fabia alebo moderné a luxusné Audi? Tieto autá stoja prakticky rovnako


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

McLaren oznamuje dátum uvedenia svojho nového hyperauta na trh. Čo môžeme očakávať od nástupcu modelu P1

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RoCarsTV). Spoločnosť McLaren oznámila dátum uvedenia svojho nového superauta na trh. Predstavia nástupcu McLarenu F1 6. októbra. Podľa najnovších informácií,…

Spoločnosť Northvolt prepúšťa zamestnancov, aby sa vyhla zatvoreniu, ale výroba sa zvyšuje

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UON-News-EV). Švédska spoločnosť zruší 1 600 pracovných miest. Vo svojom závode v Skelleftea však bude vyrábať viac článkov, aby uspokojila…

Toto je nový koncept vozidla spoločného podniku SAIC. Nápadný sedan s krídlami čajky

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272). Spoločný podnik SAIC-GM-Wuling predstavil v Číne svoje prvé koncepčné vozidlo. Premiéra sa uskutočnila na celosvetovej tlačovej konferencii. Nové vozidlo…

Ako vyzerá nový elektrický bicykel spoločnosti Polestar?

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PolestarCars). Volá sa Allebike Elize Polestar Engineered a je k dispozícii v limitovanej edícii za cenu 8 830 EUR. Nejde…

Mercedes-Benz sa vracia k starým zvykom. Jeho budúce kupé by mohlo mať motor V8 – VIDEO

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NCARS_). Budúci Mercedes-AMG CLE63 by mohol používať motor V8. Zmenil nemecký výrobca po novom C63 AMG názor? Budúci Mercedes-AMG CLE63…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov