Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Hit spoločnosti Ford dostáva facelift. Módnejšie a modernejšie Mondeo bude mať spotrebu ako zapaľovač

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT). Ford Mondeo sa prvýkrát predstavil v roku 1992. Americká spoločnosť chcela vytvoriť automobil s celosvetovou pôsobivosťou. Po mnohých rokoch na trhu a postupnom vývoji...

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT).

Ford Mondeo sa prvýkrát predstavil v roku 1992. Americká spoločnosť chcela vytvoriť automobil s celosvetovou pôsobivosťou. Po mnohých rokoch na trhu a postupnom vývoji modelu na nové, modernejšie verzie sa spoločnosť Ford v roku 2022 rozhodla stiahnuť model z predaja v Európe a vo Veľkej Británii. V Číne však model dostal facelift a nové prvky.

Hit spoločnosti Ford dostáva facelift.
Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT

Kedysi populárny Ford je teraz vkusnejší a funkčnejší

Fordu Mondeo sa na čínskom trhu darí a práve dostal facelift. Model 2025 sa ponúka v 9 stupňoch výbavy a cenník sa pohybuje od 149 800 do 229 800 jüanov ( cca 19 150 – 29 400 eur).

Medzi hlavné zmeny patrí styling, konkrétne nové farby exteriéru a interiéru modelu. Faceliftované Mondeo dostalo fialovo-šedú farbu exteriéru a tri nové farby interiéru: čiernu, fialovú a svetlú.

Okrem toho sa do celého modelového radu Mondeo dostáva funkcia Ford Mobile Internet, ktorá súčasne ponúka podporu funkcií mobilných telefónov Android a Apple, ako aj projekciu a podporu mobilných aplikácií. Vďaka tomu Ford Mondeo ponúka lepší, pretože pohodlnejší a efektívnejší interaktívny zážitok. Nové Mondeo má navyše inteligentný asistenčný systém Ford Co-Pilot360 s až 17 funkciami.

Najväčšou zaujímavosťou cenníka osvieženého modelu Mondeo je však nová motorická výbava. Konkrétne ide o Mondeo 1,5T EcoBoost E hybrid.

Ford Mondeo Sport Hybrid Coupe Sedan.

Shuya’s hybrid Mondeo EcoBoost E spotrebuje toľko ako

Najväčším lákadlom nového úsporného vozidla je nový hybridný model 1,5T EcoBoost E, ktorý je benzínovo-elektrickým hybridom. Mondeo s hybridným systémom 1,5 T a komplexným systémovým výkonom 153 kW bude mať prevodovku E-CVT. Jeho cena je 177 800 jüanov (niečo vyše 22 700 eur). Zoznam výbavy zahŕňa čierne kožené čalúnenie, trojramenný multifunkčný športový volant, množstvo airbagov a záclonových airbagov, cúvaciu kameru, tempomat a funkciu automatického parkovania.

Celková spotreba paliva v cykle WLTC hybridného modelu Mondeo je 4,56 l/100 km. Celkový dojazd dosahuje podľa výrobcu 1 051 km. Nie je prekvapením, že práve táto možnosť je okrem niekoľkých ďalších v centre záujmu zákazníkov v Číne. Modernizovaný vysokovýkonný hybridný model E predstavuje dokonalé spojenie výkonu a hospodárnosti. Život v meste sa vďaka tomu stáva lepším.

Nové Mondeo je vybavené inteligentným asistenčným systémom Ford Co-Pilot360 s až 17 funkciami.
Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT

Okrem toho sa v cenníku nachádza aj benzínová verzia modelu Mondeo. Tá je stále vybavená preplňovanými motormi: 1,5 T a 2,0 T s turbodúchadlom. Maximálny výkon je 140 kW a 187 kW a maximálny krútiaci moment 258 Nm, resp. 393 Nm. Oba varianty pohonu sú spojené s 8-stupňovou automatickou prevodovkou.

Pokiaľ ide o výhody pri kúpe vozidla, zákazníci môžu pri kúpe vozidla využiť nulovú akontáciu a úrokovú sadzbu 0. „Pri kúpe vozidla získate časovo obmedzenú dotáciu 5 700 juanov (cca 730 eur) a 3-ročnú záruku na bezproblémovú prevádzku.“Táto možnosť sa viac zameriava na to, čo zákazník získa.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Dacia dobýva Európu s motormi na LPG. Predala milión vozidiel s takýmito motormi

Najobľúbenejšie auto v Európe.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Volkswagen a odbory zamestnancov nedosiahli dohodu. Zamestnanci hrozia štrajkom

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@electricviking). Volkswagen čelí kríze, keďže nad nemeckou skupinou sa vznáša riziko zatvárania závodov v Nemecku. Spoločnosti sa nepodarilo dosiahnuť dohodu…

McLaren oznamuje dátum uvedenia svojho nového hyperauta na trh. Čo môžeme očakávať od nástupcu modelu P1

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RoCarsTV). Spoločnosť McLaren oznámila dátum uvedenia svojho nového superauta na trh. Predstavia nástupcu McLarenu F1 6. októbra. Podľa najnovších informácií,…

Spoločnosť Northvolt prepúšťa zamestnancov, aby sa vyhla zatvoreniu, ale výroba sa zvyšuje

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UON-News-EV). Švédska spoločnosť zruší 1 600 pracovných miest. Vo svojom závode v Skelleftea však bude vyrábať viac článkov, aby uspokojila…

Toto je nový koncept vozidla spoločného podniku SAIC. Nápadný sedan s krídlami čajky

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272). Spoločný podnik SAIC-GM-Wuling predstavil v Číne svoje prvé koncepčné vozidlo. Premiéra sa uskutočnila na celosvetovej tlačovej konferencii. Nové vozidlo…

Ako vyzerá nový elektrický bicykel spoločnosti Polestar?

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PolestarCars). Volá sa Allebike Elize Polestar Engineered a je k dispozícii v limitovanej edícii za cenu 8 830 EUR. Nejde…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov