Elektro, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Peugeot debutuje s modelom E-408 na parížskom autosalóne 2024

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Svetová premiéra sa uskutoční v polovici októbra. Peugeot má ambíciu stať sa lídrom v oblasti plne elektrických vozidiel medzi hlavnými európskymi značkami. S modelom...

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial).

Svetová premiéra sa uskutoční v polovici októbra. Peugeot má ambíciu stať sa lídrom v oblasti plne elektrických vozidiel medzi hlavnými európskymi značkami. S modelom E-208 je už teraz lídrom v elektrickom segmente B v Európe.

Svetová premiéra sa uskutoční v polovici októbra
Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial

Značka Lion v súčasnosti ponúka najširší sortiment elektrických vozidiel spomedzi všetkých európskych značiek. Úplne nový model E-408, ktorý bude predstavený v Paríži vo svetovej premiére, by mal doplniť elektrický rad pozostávajúci z 12 modelov.

Nulové emisie CO2

Aby sa zákazníkom uľahčil prechod na nulové emisie CO2, každý elektrický model ponúka vďaka multienergetickým platformám aj hybridnú a/alebo plug-in hybridnú verziu. Všetky modely Peugeot sú vybavené pripojenými službami a umelou inteligenciou ChatGPT4, ktorá je navrhnutá tak, aby umožnila plynulú a výkonnú interakciu s vozidlom.

408 je 4,69 metra dlhý crossover založený na platforme EMP2, podobne ako ohlásené elektrické verzie modelov Vauxhall Astra a Peugeot 308. Podobne ako 308, aj 408 je umiestnený v kompaktnom segmente (segment C), hoci na jeho hornom konci.

Všeobecná premiéra modelu 408 priniesla aj ohlásenie elektrickej verzie. Vďaka platforme EMP2 je technológia zrejmá:
Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial

Všeobecná premiéra modelu 408 priniesla aj ohlásenie elektrickej verzie. Vďaka platforme EMP2 je technológia zrejmá: 156 k ako v modeli e-308 a batéria s kapacitou 54 kWh (51 kWh netto). Dojazd? Približne 250 km.

Nabíjanie prebieha jednosmerným prúdom

Batéria má chemické zloženie NMC811 (80 % niklu, 10 % mangánu a 10 % kobaltu). Nabíjanie prebieha jednosmerným prúdom s maximálnym výkonom 100 kW alebo striedavým prúdom s výkonom do 11 kW.

Keď už hovoríme o dojazde, hranicu 435 míľ na jedno nabitie už dosiahlo niekoľko elektromobilov. Doteraz dominovali luxusné modely ako Lucid Air, Mercedes EQS alebo Tesla Model S. No čoskoro sa k nim pridá aj stredná trieda v podobe Peugeotu E-3008. Od 14. októbra si ho môžeš prezrieť na parížskom autosalóne a následne si ho objednať.

V súčasnosti môžeme konfigurovať Peugeot E-3008 len v základnej verzii s výkonom 157 kW, 73 kWh batériou a dojazdom približne 323 km. Okrem toho pribudli ďalšie dve verzie: verzia s pohonom všetkých kolies, výkonom 240 kW a rovnakou batériou a verzia s dlhým dojazdom, 98 kWh batériou a pohonom predných kolies s výkonom 231 k. V prípade druhej menovanej sa medzičasom spomínal dojazd 423 míľ, teraz je však 435 míľ oficiálny, píše značka.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

„Najhorší motor všetkých čias“ dostáva 10-ročnú záruku

Peugeot e-5008 je prvé 7-miestne SUV s elektrickým pohonom


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Opel Frontera 2025: ako hybrid alebo elektromobil. Priestrannosť a kvalita interiéru

30.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fDrivecz). Po 20 rokoch sa Opel Frontera vracia na trh. Teraz to bude mestský crossover v 5- alebo 7-miestnej verzii…

Clá na čínske elektrické vozidlá: EÚ by mohla hlasovať 3. októbra

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@WorldMilitaryPowerr). Nikkei Asia predpokladá, že rozhodujúci bude dátum hlasovania. Zatiaľ sa hovorí o „minimálnej cene“. Clá na čínske elektrické vozidlá:…

Audi pracuje na modeli Q6 Sportback v dakarskom štýle

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). V Nemecku bol spozorovaný zvláštny terénny automobil na báze nového Audi Q6 Sportback e-tron. Takto by mohol vyzerať V…

To ste ešte nevideli. Video bláznivej jazdy

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: facebook.com/sibiriada.sk). V Moskovskej oblasti sa odohrala tragická dopravná nehoda, ktorá si vyžiadala život mladého vodiča. Hlavnou postavou tohto nešťastia bol…

Spoločnosť Volvo zaznamenala ďalší nárast predaja na celom svete. Skvelé výsledky pre elektrické vozidlá

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VolvoCars). Spoločnosť Volvo predala v auguste na celom svete 52 944 automobilov, čo predstavuje nárast o 3 % v porovnaní…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov