Novinky, Správy, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Obrovské žlté G: Mansory si nevie pomôcť

30.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: www.mansory.com/car/gronos#1). Modely Gronos a Grand Entrée vychádzajúce z faceliftovanej Triedy G nedbajú na podceňovanie. Nehovorte mi, že by ste nevyčnievali s Mercedesom G. Napriek tomu...

30.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: www.mansory.com/car/gronos#1).

Modely Gronos a Grand Entrée vychádzajúce z faceliftovanej Triedy G nedbajú na podceňovanie. Nehovorte mi, že by ste nevyčnievali s Mercedesom G. Napriek tomu bolo a stále je terénne vozidlo s trojcípou hviezdou obľúbeným predmetom tuningu. Výsledok zvyčajne nepôsobí veľmi diskrétnym dojmom, ale Mansory si z toho ťažkú hlavu nerobí.

Modely Gronos a Grand Entrée vychádzajúce z faceliftovanej Triedy G nedbajú na podceňovanie.
Foto: www.mansory.com/car/gronos#1

Aj po poslednom facelifte pre modelový rok 2025 a po viac ako 40 rokoch výroby Mercedes triedy G naďalej ponúka širokú škálu úpravárskych opatrení a teší sa neutíchajúcej obľube, najmä medzi zákazníkmi Mansory.

V súlade so súvisiacim vysokým dopytom spoločnosť ako vôbec prvý tuningový výrobca predstavuje komplexnú aktualizáciu svojich prestavbových programov pre mimoriadne obľúbené varianty „Gronos“ a „Grand Entrée“ a na začiatku ponúka „limitovanú edíciu“ 8 kusov pre každý z nich, čo je šťastie, dalo by sa povedať pri pohľade na ne.

Oba prestavbové programy boli prepracované vo všetkých oblastiach, t. j. všetky celokarbónové časti príslušných karosérií boli kompletne prepracované. Nové kapoty s integrovanými, prepracovanými celokarbónovými vstupmi vzduchu, nový dizajn svetiel v predných nárazníkoch, nové usporiadanie strešných svetiel a nové nástavce blatníkov s integrovaným logom Mansory dopĺňajú zmeny pri zmene modelového roku. Gronos má aj nový kryt rezervného kolesa s osvetleným logom.

Hrozí nebezpečenstvo pre vaše oči!

Teraz sú k dispozícii aj disky „FC.5“ pre triedu G, ktoré boli prvýkrát predstavené na Mansory „Pugnator“. Tieto jednodielne, ultraľahké kované disky sú kombinované v rozmere 10×24 (dookola) s vysokovýkonnými pneumatikami s rozmerom 295/30 R24.

Gigantomanský vzhľad je predsa sprevádzaný výrazne vyšším výkonom. Súčasný motor bol prepracovaný pomocou väčších turbodúchadiel a vysokovýkonného výfukového systému s novými koncovkami.

V spojení s preprogramovanou elektronikou motora teraz 4,0-litrový motor V8 dosahuje výkon 820 k (štandardne: 585 k) a maximálny krútiaci moment sa zvýšil zo štandardných 850 Nm na 1 150 Nm. Takto poháňané oba modely dosiahnu hranicu 100km/h z miesta za 4,0 sekundy.

Pre oba modely triedy G „Gronos“ a „Grand Entrée“ sú stále k dispozícii všetky doteraz známe úpravy interiéru, ktoré si možno objednať. Novinkou je celokarbónová sada športových pedálov s logami Mansory.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Koniec sveta: Mansory sa pustil do Vespy! Jeho cena je šesťmiestna

Tento Rolls-Royce Cullinan je absolútne jedinečný. Nič podobné ste ešte nevideli


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Opel Frontera 2025: ako hybrid alebo elektromobil. Priestrannosť a kvalita interiéru

30.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fDrivecz). Po 20 rokoch sa Opel Frontera vracia na trh. Teraz to bude mestský crossover v 5- alebo 7-miestnej verzii…

Clá na čínske elektrické vozidlá: EÚ by mohla hlasovať 3. októbra

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@WorldMilitaryPowerr). Nikkei Asia predpokladá, že rozhodujúci bude dátum hlasovania. Zatiaľ sa hovorí o „minimálnej cene“. Clá na čínske elektrické vozidlá:…

Audi pracuje na modeli Q6 Sportback v dakarskom štýle

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). V Nemecku bol spozorovaný zvláštny terénny automobil na báze nového Audi Q6 Sportback e-tron. Takto by mohol vyzerať V…

To ste ešte nevideli. Video bláznivej jazdy

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: facebook.com/sibiriada.sk). V Moskovskej oblasti sa odohrala tragická dopravná nehoda, ktorá si vyžiadala život mladého vodiča. Hlavnou postavou tohto nešťastia bol…

Spoločnosť Volvo zaznamenala ďalší nárast predaja na celom svete. Skvelé výsledky pre elektrické vozidlá

29.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VolvoCars). Spoločnosť Volvo predala v auguste na celom svete 52 944 automobilov, čo predstavuje nárast o 3 % v porovnaní…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov