Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Dacia Sandero: Interiér rumunského bestselleru

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAvenueBE). Odhaľujeme všetky tajomstvá interiéru modelu Dacia Sandero. Dacia Sandero patrí už roky k absolútnej špičke v predaji v Európe. Rumunský kompaktný automobil, oceňovaný pre...

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAvenueBE).

Odhaľujeme všetky tajomstvá interiéru modelu Dacia Sandero. Dacia Sandero patrí už roky k absolútnej špičke v predaji v Európe. Rumunský kompaktný automobil, oceňovaný pre svoju praktickosť a prijateľnú základnú cenu, sa vďaka minimalizmu (ako aj bohatej výbave v bohatších verziách) stal jednou zo svojich silných stránok.

Dacia Sandero: Interiér rumunského bestselleru.
Foto: youtube.com/@AutoAvenueBE

Tento druhý aspekt je obzvlášť viditeľný na palube modelu Dacia, kde je recept spoločnosti na úspech jasne viditeľný v celkovom usporiadaní.

Dacia Sandero, prístrojová doska

Interiér modelu Sandero ponúka prakticky všetko, čo potrebujete na každodenné používanie, bez zbytočných výstrelkov. Prístrojová doska nie je štýlovo príliš prepracovaná, ale nie je ani taká sparťanská ako v predchádzajúcej generácii. Vďaka hre s farbami a textúrami rôznych materiálov pôsobí kabína v skutočnosti viac než pozitívne.

Výduchy klimatizácie sú rovnako hranaté ako exteriér, zatiaľ čo informačno-zábavný systém má rôzne formáty. Existuje základný, do ktorého môžete umiestniť svoj smartfón a používať ho s aplikáciou Dacia Media Control. Potom je tu 8-palcová obrazovka so základnou intuitívnou grafikou a samostatne držiak smartfónu na lepšiu orientáciu počas navigácie.

Prístrojová doska je plne analógová, zatiaľ čo volant má moderný vzhľad vďaka nápisom Dacia. Fyzické ovládacie prvky automatickej klimatizácie sa ľahko používajú a v prednej časti sú rozmiestnené praktické odkladacie priestory. Pred prevodovkou sa nachádza malá odkladacia schránka, zatiaľ čo pod lakťovou opierkou je pomerne veľká studňa. Celkový objem rôznych vreciek je 21 litrov.

2024 Dacia Sandero – interiér, exteriér a zvuk.

Dacia Sandero, povrchová úprava a materiály

Je zrejmé, že povrchová úprava a materiály sú navrhnuté tak, aby sa výrobné náklady znížili na minimum. Napriek tomu má Sandero v strede palubnej dosky mäkké čalúnenie, zatiaľ čo väčšine kabíny dominujú tvrdé plasty, a to aj v miestach, kam si položíte lakte.

Celkovo však rôzne lesklé sivé vložky zvyšujú vnímanú úroveň kvality, zatiaľ čo najvyššie verzie „Extreme“ majú aj oranžové obloženie, ktoré dodáva interiéru charakter.

Dacia Sandero, vnútorný priestor

Batožinový priestor modelu Dacia je jedným z najväčších vo svojej triede s objemom od 406 do 1 186 litrov. Vo verzii s pohonom na LPG však nie je možné umiestniť rezervné koleso pod podlahu, pretože tento priestor zaberá palivová nádrž, ako to často býva vo vozidlách s pohonom na LPG.

Aj keď ponúka dostatok miesta, vysoký a nechránený prah batožinového priestoru môže spôsobiť poškriabanie.

Batožinový priestor modelu Dacia je jedným z najväčších vo svojej triede s objemom od 406 do 1 186 litrov.
Foto: youtube.com/@AutoAvenueBE

K dispozícii sú štyri viazacie háčiky, dva na každej strane, a halogénová lampa, ale nie je tu žiadna nabíjacia zásuvka. Zadné sedadlo sa dá sklopiť v konfigurácii 60:40, hoci v strednej polohe zostáva kĺb a vzniká pomerne výrazný hrboľ.

Prístup k zadným sedadlám je jednoduchý vďaka dverám, ktoré sa otvárajú takmer do 90°. V interiéri sa pohodlne usadia aj osoby s výškou nad 190 cm, vďaka dostatku miesta pre kolená a hlavu. Vďaka plytkému stredovému tunelu je stredné sedadlo veľmi pohodlné. Stredová konzola ponúka 12 V nabíjací bod a strecha praktické držadlá.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ford Puma, takmer rovnako lacný ako Dacia Duster

Tu je najdrahší Duster, o ktorom vieme. SUV značky Dacia dosahuje cenu nového BMW X1

Ceny Dacia Spring by sa mohli zvýšiť až o 3 900 eur kvôli novým daniam na autá vyrobené v Číne


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Elektrický Hyundai Inster prichádza do EU

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Dve úrovne výbavy a dve batérie pre juhokórejské elektrické supermini. Prvé malé elektrické vozidlo Hyundai pre európsky trh, model…

Bola prekonaná ďalšia hranica. Porsche Taycan Turbo GT s novým rekordom v zrýchlení

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Časopis Car and Driver sa rozhodol otestovať, ako rýchlo nemecký elektromobil zrýchli na 60 km/h. Výsledok sa ukázal byť…

Takto bude vyzerať nové Audi RS 5 Avant? Mohlo by to byť najkrajšie kombi v segmente

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Audi nedávno predstavilo novú generáciu modelov A5 a S5, ktoré nahradili odchádzajúce modely B9 A4 a S4. Nemci sa…

Šéf Facebooku jazdí v aute, ktoré nikto nečakal. Ako vyzerá sedan s výkonom 600 koní?

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Uploadvr). Mark Zuckerberg nedávno prezradil, akým autom jazdí. Generálny riaditeľ Facebooku má ako každodenný vodič sedan s výkonom 600 koní.…

Sú poľnohospodárske stroje povolené na verejných cestách? Ako správne predbiehať veľký stroj

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Irkhabar). Poľnohospodári často používajú verejné cesty na presun traktorom, kombajnom alebo iným poľnohospodárskym strojom z jedného miesta na druhé. Tieto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov