Novinky, Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Film F1 Brada Pitta: Všetko, čo zatiaľ vieme

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Formula1). Tu je všetko, čo potrebujete vedieť o obsadení, dátume premiéry a podrobnostiach o natáčaní filmu F1 s Bradom Pittom. Hollywoodsky ťažkotonážnik Brad Pitt sa...

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Formula1).

Tu je všetko, čo potrebujete vedieť o obsadení, dátume premiéry a podrobnostiach o natáčaní filmu F1 s Bradom Pittom. Hollywoodsky ťažkotonážnik Brad Pitt sa stal pravidelným hosťom v paddocku formuly 1 vďaka svojmu pripravovanému filmu s príznačným názvom „F1“.

Akčný film sa má stať filmom leta, keď príde do kín v júni 2025, a bude obsahovať cameá skutočných jazdcov F1 a vysokorýchlostné scény s Pittom za volantom upraveného auta F2.
Foto: youtube.com/@Formula1

Akčný film sa má stať filmom leta, keď príde do kín v júni 2025, a bude obsahovať cameá skutočných jazdcov F1 a vysokorýchlostné scény s Pittom za volantom upraveného auta F2. Tu je všetko, čo zatiaľ o „F1“ vieme.

O čom je „F1“?

Film sleduje Pitta v úlohe Sonnyho Hayesa, bývalého jazdca F1, ktorý sa po rokoch nečakane vracia na štartový rošt po strašnej havárii. Je naverbovaný majiteľom fiktívneho tímu APXGP, ktorého hrá držiteľ Oscara Javier Bardem, ktorý ho spojí s postavou Damsona Idrisa, nováčikom Joshuom Pearcom. Dvojica musí spoločne pracovať na tom, aby 11. tím F1 pozdvihli k špičke štartového poľa.

„Bol by som chlap, ktorý pretekal v 90. rokoch,“ povedal Pitt v rozhovore pre Martina Brundla v roku 2023. „Má strašnú haváriu a tak trochu sa poserie a zmizne a potom preteká v iných disciplínach.“ Pitt poznamenal, že Idrisova postava „ho [do pretekov] privedie ako takú Zdravú Pannu Máriu a nastanú ťahanice“.

F1 už skôr vysvetlila, že film má „oslavovať zručnosti a hrdinstvo jazdcov a zároveň ukázať neuveriteľnú náročnosť súťaženia vo Formule 1“.

Kto je obsadený v F1?

Okrem oscarového dua Pitt a Bardem sa vo filme objaví aj hviezdne obsadenie, vrátane herca zo seriálu „The Crown“ Tobiasa Menziesa, hviezdy filmu „Banshees of Inisherin“ Kerry Condon, herečky zo seriálu „Ted Lasso“ Sarah Niles a Idrisa.

V projekte sa objavia aj Kim Bodnia a Samson Kayo, ako aj Simone Ashley, ktorá bola spozorovaná pri natáčaní scén na Veľkej cene Veľkej Británie 2024. Hviezda seriálu „Bridgerton“, ktorá prerazila, je fanúšičkou F1 a svojho priateľa Constantina „Tina“ Kleina spoznala na Veľkej cene Monaka 2022.

Film „F1“ režíruje Joseph Kosinski, sedemkrát nominovaný na Oscara. Tento 50-ročný režisér stál predtým za kormidlom letného trháku z roku 2022 „Top Gun: Maverick“.
Foto: youtube.com/@Formula1

Kto režíruje „F1“?

Film „F1“ režíruje Joseph Kosinski, sedemkrát nominovaný na Oscara. Tento 50-ročný režisér stál predtým za kormidlom letného trháku z roku 2022 „Top Gun: Maverick“.

Kde sa „F1“ natáčala?

„F1“ sa nakrúcala počas pretekárskych víkendov v Silverstone, Maďarsku, Spa, Monze, Zandvoorte, Japonsku, Las Vegas, Abú Zabí a Mexico City. F1 umožnila štábu usadiť sa v prázdnej garáži, ktorá bola vybavená označením fiktívneho 11. tímu na štartovom rošte – APXGP.

Nakrúcame na skutočnej Veľkej cene, niektoré aspekty tohto filmu pracujeme vo veľmi, veľmi tesných oknách, nakrúcame na trati, medzi tréningami a kvalifikáciami, pred stovkami tisíc ľudí,“ povedal Kosinski pre Deadline.

„Minulý rok sme na Silverstone mali scénu, ktorú sme natáčali na štartovom rošte. Myslím, že sme mali na natáčanie niečo okolo deviatich minút,“ vysvetlil. „Naozaj to prináša intenzitu a všetci sa nakláňajú dopredu spôsobom, ktorý by ste možno v bežný natáčací deň nevideli. Jednoducho vidíte, ako sa adrenalín zvyšuje už vopred, a cítite to aj na výkonoch.“

Vo filme Pittova postava pretekala v šampionáte IMSA pred návratom do Formuly 1, takže štáb začiatkom tohto roka natáčal aj scény na 24-hodinových pretekoch v Daytone.

Čo povedal Brad Pitt o F1?

Pitt hovoril s Brundlom minulý rok, keď sa na Veľkej cene Veľkej Británie začalo natáčanie.

„Musím povedať, že som teraz trochu závratný,“ priznal vtedy. „Je to najlepšie obdobie môjho života. Tá atmosféra je úžasná, ale už len to, že môžem byť jej súčasťou takýmto spôsobom a môžem rozprávať náš príbeh.“

Pitt tiež vyjadril vďaku všetkým vo výbehu za to, že boli takí ústretoví.

„Všetky tímy nám otvorili svoje dvere,“ povedal. „Všetci boli jednoducho naozaj, naozaj úžasní, že to môžeme urobiť. A bude to naozaj dobré.

O niekoľko mesiacov neskôr sa vyjadril k štrajku SAG-AFTRA, ktorý ovplyvnil schopnosť produkcie nakrúcať Veľkú cenu Las Vegas 2023.
Foto: youtube.com/@f1academy

Kedy bude „F1“ uvedená na trh?

„F1“, ktorú produkuje spoločnosť Apple, bude uvedená na medzinárodných trhoch 25. júna 2025, pred premiérou v severoamerických kinách 27. júna 2025.

Ako sa Lewis Hamilton podieľa na filme F1?

Produkčná spoločnosť Lewisa Hamiltona, Dawn Apollo Films, je koproducentom filmu spolu s Jerrym Bruckheimerom. Pričom sedemnásobný majster sveta pracuje na projekte ako konzultant.

„Chceme, aby sa to všetkým páčilo a aby mali naozaj pocit, že vystihujeme podstatu tohto športu – to je náš cieľ a dúfam, že na nás budete hrdí.“

na tlačovej konferencii počas Veľkej ceny Veľkej Británie 2023 novinárom povedal, že ho nadchýňa, ako sa to všetko spája.

O niekoľko mesiacov neskôr sa vyjadril k štrajku SAG-AFTRA, ktorý ovplyvnil schopnosť produkcie nakrúcať Veľkú cenu Las Vegas 2023. „Keby nebolo štrajku, tento víkend by sme tu nakrúcali jednu z naozaj skvelých scén,“ povedal novinárom.

„Ale v nakrúcaní budeme pokračovať aj budúci rok, takže ich tu uvidíte viac,“ pokračoval Hamilton. „Budeme sa naďalej posúvať ďalej. Stále to bude skvelé, možno to bude stáť trochu viac, ale som naozaj presvedčený o tom, čo Jerry [Bruckheimer] vyprodukuje.“

Nakoľko je F1 realistická?

Pri výrobe sa použili upravené autá Formule 2, ktoré riadili herci Pitt a Idris spolu s tímom bývalých jazdcov – kaskadérov. Kosinski uviedol, že s nápadom prišiel šéf Mercedesu Toto Wolff, ktorý sa tiež výrazne podieľal na projekte.

„Všetci sa sťažujú, že pretekárske filmy nie sú dostatočne rýchle, pretože keď sa tieto autá stavajú, zvyčajne sú to filmové autá. Viete, vyzerajú správne, ale nie sú to skutočné pretekárske autá,“ povedal režisér pre Deadline. „Na jednom z našich prvých stretnutí Toto povedal: ‚Mali by ste to postaviť na základe auta formuly 2, ale nech to vyzerá ako auto formuly 1.‚ Takže je to podvozok a motor formuly 2,“ pokračoval.

„Úzko sme spolupracovali s Mercedesom a ich dizajnérskym tímom a aerodynamikmi, aby sme vyvinuli vlastnú karosériu, ktorá sa podobá na najnovšiu generáciu vozidla formuly 1. Sú skonštruované špeciálne pre tento film. Majú v sebe zabudovaných aj 15 držiakov na kamery vrátane záznamníkov, batérií a vysielačov. Sú vyrobené na nakrúcanie filmov, ale v podstate sú to pretekárske autá.“

„Top Gun: Hamilton zohral kľúčovú úlohu aj v tom, aby bol film čo najrealistickejší.

„Je prvým človekom, ktorého som kontaktoval pred tromi rokmi,“ povedal Kosinski. „Lewis bol neuveriteľným partnerom; medzi pretekmi so mnou skákal na Zoomy. aby sme si prešli scenár, riadok po riadku, zákrutu po zákrute, viete, zmes pneumatík po zmesi pneumatík, aby sme sa uistili, že všetky detaily sú správne.“

Ktorí jazdci sa objavia vo filme F1?

Hoci zatiaľ nevieme, ako často sa vo filme ukáže 20 športových jazdcov, očakávame, že sa objavia v niekoľkých scénach, keďže sa počas pretekárskych víkendov nakrúcalo veľa záberov. Prvý teaser trailer bol zverejnený v júli 2024. A objavili sa v ňom Max Verstappen a Sergio Perez z Red Bullu spolu s bývalým riaditeľom tímu Haas Guntherom Steinerom.

Na Veľkej cene Veľkej Británie 2024 bolo tiež vidieť Carlosa Sainza z Ferrari a jazdca Alpine Estebana Ocona, ako kráčajú spolu s hercami na štartovom rošte pred pretekmi.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Renault: Zbohom F1, vitajte superautomobil Alpine EV

Majiteľ F1 Liberty Media čelí protimonopolnému vyšetrovaniu kvôli odmietnutiu Andrettiho

McLaren potvrdzuje názov svojho nového hyperauta. W1 oficiálne debutuje 6. októbra


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ford Transit Terracamper splní vaše sny o kempovaní

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT). Vozidlo, ktoré sa zdá byť dobre pripravené na cestovanie, dobrodružstvo a výdrž aj v náročných oblastiach Je celkom možné,…

Kedy prezúvať na zimné pneumatiky? Nezabudnite dodržiavať toto pravidlo

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NNKH2). Kedy obuť zimné pneumatiky? Ak chcete jazdiť bezpečne bez ohľadu na ročné obdobie, tento dátum si radšej zapamätajte. Odborníci…

Zelené a blikajúce zelené svetlá: Aké povinnosti majú vodiči v oboch situáciách

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/A.S.U.Photo). Úlohou semaforu je koordinovať premávku a určovať poradie prejazdu vozidiel a chodcov. Podľa zákona sú všetci účastníci cestnej premávky…

Kto má na blikajúcej žltej prednosť, chodec alebo auto?

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ericafischer9184). Dve hlavné farby svetelnej signalizácie sú jasné pre chodcov aj vodičov. Na zelenej máte prednosť v jazde, na červenej…

McLaren W1: Najvýkonnejšie cestné vozidlo značky McLaren v histórii

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@McLarenAutomotiveTV). S výkonom 1 258 koní ide o najvýkonnejšie cestné vozidlo značky McLaren v histórii. V roku 1992 položil McLaren…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov