Elektro, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Nové Suzuki Jimny: Pripravovaný lacný terénny automobil

8.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomagzPro). Kábel zobrazený na obrázku vám môže poskytnúť jasnú predstavu o tom, ako sa bude toto zariadenie 4×4 pohybovať. Ak ste o tom ešte nepočuli,...

8.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomagzPro).

Kábel zobrazený na obrázku vám môže poskytnúť jasnú predstavu o tom, ako sa bude toto zariadenie 4×4 pohybovať. Ak ste o tom ešte nepočuli, Suzuki Jimny sa už v Európe nepredáva, takže sme prišli o lacné SUV par excellence.

Nezačínajme toto rozhodnutie kritizovať a buďme pozitívne naladení na to, čo príde, pretože som si istý, že auto nestratí svoje terénne kvality a možno ich dokonca zlepší.
Foto: youtube.com/@AutomagzPro

Pravdou je, že nás to veľmi mrzí, pretože to bolo jedinečné, zábavné a odlišné vozidlo.

Jedinou útechou nám zostáva, že Suzuki pred časom potvrdilo, že v priebehu tohto desaťročia príde náhrada, ktorá sa objaví medzi rokmi 2025 a 2030. A ak sa plány japonskej značky nezmenili, bude stopercentne elektrická.

Nezačínajme toto rozhodnutie kritizovať a buďme pozitívne naladení na to, čo príde, pretože som si istý, že auto nestratí svoje terénne kvality a možno ich dokonca zlepší. Stačí sa pozrieť na elektrickú triedu G a jej štyri motory, ktoré jej umožňujú otáčať sa na sebe ako tank.

Chceme, aby zostal retro!

Momentálne nemáme žiadne informácie o vozidle, ale chceli sme vám ukázať digitálnu rekonštrukciu, ktorú vytvorila spoločnosť Autos Pasion Total. Pretože si myslíme, že je to dobrý nápad, keďže zachováva atraktívny retro dizajn. Okrem toho je auto ešte výraznejšie vďaka dvojfarebnej karosérii a ochrane podvozku.

Štrbiny mriežky chladiča by mohli byť uzavreté, pretože nebude potrebné mechanické chladenie. Inak logicky zmizne hrdlo palivovej nádrže a nahradí ho elektrická zásuvka, ako môžete vidieť na obrázku, ktorý otvára tento článok.

Ak všetko pôjde podľa plánu, nový bezemisný Jimny bude mať dva motory. Jeden na každú nápravu, aby sa zabezpečil pohon všetkých kolies. Na vozidle by mal byť prítomný podvozok s pozdĺžnikmi a priečnikmi, dve tuhé nápravy alebo systém rekuperácie energie (funkcia jedného pedála) pre zjazdy.

Terénny automobil s vyšším výkonom

Okrem toho, vďaka maximálnemu krútiacemu momentu, ktorý je k dispozícii okamžite (hneď ako začnete zrýchľovať). Bude mať Jimny lepšiu trakciu a bude sa môcť bez úhony dostať z kopcov alebo oblastí s veľmi nízkou priľnavosťou, a to aj napriek vyššej hmotnosti batérie.

Predpokladáme, že dojazd nebude väčší ako 250 km, čo je približne toľko, ako má v súčasnosti. Elektrické mestské SUV, aj keď je lepšie neuvádzať konkrétny údaj, pretože vzhľadom na to, ako rýchlo sa veci vyvíjajú, by sme mohli byť pozitívne prekvapení.

Oveľa lepší výkon je však zaručený, keďže benzínový Jimny s výkonom 102 k dokázal vyvinúť maximálnu rýchlosť len144 km/h. V neposlednom rade veríme, že Suzuki sa bude snažiť udržať cenu tohto budúceho vozidla na prijateľnej úrovni, a tešíme sa na všetky informácie, ktoré sa nám podarí získať!

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Suzuki Jimny Pick-Up 2025: Veľmi „cool“

Prvé elektrické SUV značky Suzuki uvedené na európsky trh v roku 2025

Suzuki netlačí na elektromobilitu: plány značky na nasledujúcich 10 rokov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tieto Bugatti ste ešte nikdy nevideli

8.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@19Bozzy92). Od modelov Chiron až po T35 Homage, ktorý navrhol Walter da Silva, tu sú všetky koncepty, ktoré Bugatti vyrobilo…

Film F1 Brada Pitta: Všetko, čo zatiaľ vieme

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Formula1). Tu je všetko, čo potrebujete vedieť o obsadení, dátume premiéry a podrobnostiach o natáčaní filmu F1 s Bradom Pittom.…

Ako Mark Zuckerberg upravil Porsche svojej manželke

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@USANEWS555). Spoluzakladateľ Facebooku nechal auto upraviť spoločnosti West Coast Customs. Ako Mark Zuckerberg upravil Porsche svojej manželke.Foto: youtube.com/@USANEWS555 Porsche Cayenne…

Ford žiada vládu o pomoc. „Musíme nejako vytvoriť dopyt po elektrických vozidlách“.

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FordUK). Spojené kráľovstvo vystúpilo z Európskej únie, aby mohlo samo rozhodovať o svojej budúcnosti a nemuselo dodržiavať smernice EÚ. To…

Príprava motocykla na zimu. 5 bodov, aby ste na jar neľutovali

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MotorcyclistMag). Zima sa nezadržateľne blíži a s ňou aj čas, keď motorky začínajú ustupovať iným dopravným prostriedkom. Teplota na stĺpikoch…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov