Novinky, Správy, Suv/Crossover,

Nové upútavky na model Dacia Bigster. Čo zatiaľ vieme o najdrahšom modeli značky Dacia?

8.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Passionauto458). Dacia Bigster bude oficiálne predstavená na autosalóne v Paríži. Do uvedenia najväčšieho a najdrahšieho modelu značky Dacia na trh zostáva už len týždeň. Čo...

8.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Passionauto458).

Dacia Bigster bude oficiálne predstavená na autosalóne v Paríži. Do uvedenia najväčšieho a najdrahšieho modelu značky Dacia na trh zostáva už len týždeň. Čo zatiaľ vieme?

Dacia Bigster bude oficiálne predstavená na autosalóne v Paríži. Do uvedenia najväčšieho a najdrahšieho modelu značky Dacia na trh zostáva už len týždeň.
Foto: youtube.com/@Passionauto458

Odpočítavanie do uvedenia nového SUV Dacia Bigster sa začalo. Automobilka už oznámila, že väčší brat modelu Duster bude mať oficiálnu premiéru na parížskom autosalóne 14. októbra 2024.

Dacia sa zúčastní na parížskom autosalóne a rumunský výrobca má pred sebou veľmi dôležitú premiéru. Koncept Bigster sa konečne stáva realitou a 14. októbra sa uskutoční premiéra tohto nového SUV.

Dacia nedávno na Instagrame zverejnila záhadné fotografie nového vozidla. Automobilka zámerne skryla väčšinu detailov, aby zvýšila očakávania. Môžeme si však všimnúť, že dizajn zadnej časti je veľmi podobný modelu Duster tretej generácie.

Dacia Bigster bude oficiálne predstavená 14. októbra

Nový model Dacia Bigster bude konkurentom domáceho výrobcu v segmente kompaktných SUV, do ktorého sa snaží vstúpiť čoraz viac výrobcov. Bigster ako taký bude vhodnejší pre rodiny, ktoré potrebujú väčšie a dlhšie auto, s ktorým sa im bude ľahšie prepravovať cestujúcich a batožinu.

Bigster bude mať dlhší rázvor ako Duster tretej generácie, ale bude využívať rovnakú platformu CMF-B. Nové SUV bude konkurovať zavedeným SUV, ako sú Ford Kuga a Nissan Qashqai, a malo by mať nižšiu cenu ako oni. Vzhľadom na to, že cenníková cena nového Dusteru je 18 800 EUR, očakávame, že cena Bigstera bude začínať pod 25 000 EUR.

Aj napriek tomu to bude najdrahší model značky Dacia v histórii, ktorého ceny prekonajú hranicu 30 000 €. Ponuka motorov nebola potvrdená, ale očakávame, že bude využívať podobný výber pohonných jednotiek ako v modeli Duster.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nová Dacia Logan 2025: XX Limited Edition… v limuzíne Dacia Sandero!

Dacia Sandero: Interiér rumunského bestselleru

Dacia pokračuje v testovaní pripravovaného SUV Bigster. Nový model bude mať premiéru v októbri


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecko ostro kritizuje clá na autá z Číny. „Je to prejav slabosti Európskej únie.“

8.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carnewschina4118). Podľa nemeckého denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung je hlasovanie zástupcov krajín Európskej únie o zavedení dodatočných ciel na elektromobily z…

Nová Dacia Logan 2025: XX Limited Edition… v limuzíne Dacia Sandero!

8.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SDADanCars). Dacia Logan 2025 oslavuje svoje 20. výročie s exkluzívnejšou a atraktívnejšou úpravou. Do Európy prichádza s veľmi konkurencieschopnými cenami.…

Tieto Bugatti ste ešte nikdy nevideli

8.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@19Bozzy92). Od modelov Chiron až po T35 Homage, ktorý navrhol Walter da Silva, tu sú všetky koncepty, ktoré Bugatti vyrobilo…

Film F1 Brada Pitta: Všetko, čo zatiaľ vieme

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Formula1). Tu je všetko, čo potrebujete vedieť o obsadení, dátume premiéry a podrobnostiach o natáčaní filmu F1 s Bradom Pittom.…

Ako Mark Zuckerberg upravil Porsche svojej manželke

7.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@USANEWS555). Spoluzakladateľ Facebooku nechal auto upraviť spoločnosti West Coast Customs. Ako Mark Zuckerberg upravil Porsche svojej manželke.Foto: youtube.com/@USANEWS555 Porsche Cayenne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov