Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Legendárne autá nájdené na vrakovisku. Majú hodnotu miliónov

9.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PetersenMuseum). Hoci hovoríme o jednej z najvýnimočnejších zbierok áut na svete, takmer celá vyzerá ako vrakovisko. Ale smetisko, na ktorom je toľko kópií rôznych modelov...

9.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PetersenMuseum).

Hoci hovoríme o jednej z najvýnimočnejších zbierok áut na svete, takmer celá vyzerá ako vrakovisko. Ale smetisko, na ktorom je toľko kópií rôznych modelov Porsche, že im prestanete venovať pozornosť, pretože vedľa nich stoja skutočné automobilové skvosty. Zaujímavé je, že donedávna o existencii tejto zbierky nikto nevedel a jej objavenie sa stalo skutočnou senzáciou.

Legendárne autá nájdené na vrakovisku. Majú hodnotu miliónov.
Foto: youtube.com/@PetersenMuseum

O tejto zbierke áut kolovali legendy celé desaťročia, ale ani najväčší automobiloví nadšenci a zberatelia nevedeli s istotou, či existuje. Alebo to aspoň nikto oficiálne nepriznal. Až teraz – legendárna zbierka Rudiho Kleina konečne uzrela svetlo sveta.

Táto zbierka sa stala legendou. Nikto nevedel s istotou, či existuje

Podľa už potvrdených informácií začal zberateľ nemeckého pôvodu budovať svoju impozantnú zbierku v roku 1967 na juhu Los Angeles. Zameral sa na výnimočné európske automobily, ktoré kupoval v rôznom stave a plánoval ich následnú renováciu. Bohužiaľ, väčšina z nich sa nestihla, ale kalifornské podnebie sa ukázalo byť celkom láskavé.

Teraz, po smrti Rudiho Kleina, prevzali túto výnimočnú zbierku jeho deti, ktoré však nemajú v úmysle pokúšať sa o realizáciu sna svojho otca. Všetky vozidlá a ich časti preto vydraží aukčná sieň RM Sotheby’s. Uskutoční sa 26. októbra pod heslom „Skládka“. Väčšina exponátov totiž vyzerá, akoby ich našli na vrakovisku.

The Junkyard: Rudi Klein Collection. Skrytá zbierka nevídaná 50 rokov!

3000 USD za palivomer. Kto môže odoprieť bohatému človeku

Napriek tomu si záujemcovia o účasť v aukcii musia pripraviť naozaj značné sumy peňazí, pretože aj autodiely, ktorých cena je veľmi vysoká. V ponuke je množstvo motorov, ale aj karosárskych dielov, pričom väčšina z nich pochádza z rôznych modelov Porsche. A o akých cenách hovoríme? Napríklad ukazovateľ teploty oleja a hladiny paliva z modelu 356 Carrera GT bol ocenený na 1500 až 3000 USD.

Komu patrí Lamborghini Miura? Na výber sú až tri

Pokiaľ ide o automobily, mnohí komentátori sa zamerali na tri exempláre Lamborghini Miura, prvého modelu talianskej značky. Niet sa čomu čudovať, keďže ide o veľmi žiadané vozidlá – vyrobených bolo len 762 kusov a predpokladá sa, že do dnešných dní sa zachovalo len 400 kusov.

Lamborghini Miura vyrobených 275 kusov.
Foto: youtube.com/@Hagerty

Na výber je základná Miura P400 (vyrobených 275 kusov) a raz posilnená P400 S (ďalších 275 kusov). Tretí exemplár je 53. vyrobený exemplár modelu, a preto je ešte postavený z minimálne tenšej ocele. Týchto vozidiel bolo vyrobených len 120, čo z nich robí ešte väčší unikát ako z neskorších exemplárov. Očakávaná cena, za ktorú sa môže jedna Miura vydražiť, je až 700 000 USD. Šťastný kupec si môže dodatočne kúpiť napríklad samotný motor pre verziu P400 S v hodnote 125 000 USD.

Najdrahším autom v zbierke sa môže stať Gullwing

To sú však len niektoré z klenotov v zbierke Rudiho Kleina. Na predaj je napríklad Horch 780 Sport Cabriolet z roku 1933, dva Maybach SW38 z 30. rokov, ako aj prototyp Iso Grifo A3/L Spider. Hodnota posledne menovaného vozidla, ako aj Mercedesu 300 SL Roadster, sa pohybuje do 1 milióna dolárov.

Mercedes 300 SL „Alloy“ Gullwing.
Foto: youtube.com/@F1YMS

A aké bude najdrahšie auto, ktoré sa objaví v aukcii? Bude to Mercedes 300 SL „Alloy“ Gullwing. Legendárneho modelu 300 SL s hliníkovou karosériou bolo vyrobených len 29 exemplárov a tento konkrétny má číslo 26. Je tiež jediný s interiérom čalúneným čiernou a červenou kožou. Jeho vyvolávacia cena je 4,5 milióna dolárov a očakávaná predajná cena 6 miliónov dolárov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Alfa Romeo 33 Stradale: Staré a nové v porovnaní

Myšlienka, ktorá zachránila Harley, má už 40 rokov! Dodnes je bestsellerom

Jedna éra sa končí. Mercedes „v továrni“ sa už nepredáva tak ako kedysi


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Je preprava bicykla na aute dovolená? Existuje niekoľko obmedzení

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@WorldwideCyclery). Vodiči, ktorí chcú prepravovať bicykel vo svojom aute, si musia byť vedomí zákazov vyplývajúcich zo zákona o cestnej premávke.…

Potrebujete mať prehľad, čo sa deje vedľa a za vozidlom

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Šikovní šoféri sa často musia popasovať s rôznymi úlohami pri údržbe svojich vozidiel. Jednou z častí auta, ktorej…

Hongqi Guoya (2024): Čínsky Rolls-Royce

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Veľa chrómu, dĺžka vyše päť metrov a červená vlajka na kapote. Poznáte Hongqi? Nie? Ale pravdepodobne ste už videli…

Jaecoo 7: Koľko kilometrov prejdeme na plnú nádrž?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IDCarsTV). Jazdíme s novým SUV Jaecoo v Číne, z Guangzhou do Wuhu. Výsledky sú tu. Jazdíme s novým SUV Jaecoo…

Corvette s výkonom viac ako 1 200 koní sa predstavuje v predpremiére

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Na našom renderingu ožíva Zora, najsenzačnejšia Corvette všetkých čias, s hybridným pohonom založeným na motore 5,5 V8 modelu ZR1.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov