Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Nové SUV spoločnosti Lynk & Co v Európe prekvapilo čínskych konkurentov. Výkon 272 koní, skvelý dizajn a výkon za fenomenálnu cenu

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JGB500). Spoločnosť Lynk & Co predstavila svoj druhý model pre európsky trh v piatok 11. októbra popoludní. Plne elektrické SUV 02 debutovalo na strhujúcom podujatí...

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JGB500).

Spoločnosť Lynk & Co predstavila svoj druhý model pre európsky trh v piatok 11. októbra popoludní. Plne elektrické SUV 02 debutovalo na strhujúcom podujatí „Electric Banquet“, ktoré sa konalo v Spazio Antologico v talianskom Miláne.

Európania budú môcť čoskoro využívať výhody rozšíreného sortimentu spoločnosti Lynk & Co.
Foto: youtube.com/@JGB500

Odvážny dizajn a špičková technológia

Európania budú môcť čoskoro využívať výhody rozšíreného sortimentu spoločnosti Lynk & Co. Nový model 02 je prvým plne elektrickým vozidlom značky pre trh starého kontinentu. Po prvýkrát sme sa stretli s novým modelom Z20, kompaktným SUV, ktoré zaujme na prvý pohľad.

Prezentácia, ktorú bolo možné sledovať naživo, vyzdvihla špičkové technológie modelu a odvážny a pútavý dizajn. Nie je však žiadnym tajomstvom, že čínske značky prítomné na európskom trhu zaujal aj pôsobivým výkonom a výsledkami efektivity. Zástupcovia médií, pozvaní na uvedenie, už mohli vzrušujúco vyskúšať limitované predprodukčné modely 02.

Charakteristické full LED svetlomety

Fanúšikovia automobilov si môžu všimnúť podobnosť medzi Lynk & Co 02 a SUV Zeekr X. Rovnako ako Lynk & Co, aj táto značka patrí pod spoločnosť Geely Holding. Značka, ktorej dizajnéri sa zamerali na odvážny vzhľad nového SUV 02, je zasa spoločnosťou, ktorú spoločne vlastnia Geely Auto a Volvo Cars. Výsledkom tohto spojenia je ďalšia skvelá možnosť módneho vozidla v európskom sortimente.

Charakteristické full LED svetlomety značky integrované do predných blatníkov s denným svietením a smerovkami a svetlomety integrované do predného nárazníka v tvare písmena H vyžarujú prémiovú triedu vozidla. Model 02, navrhnutý v dizajnovom štýle THE NEXT DAY by Lynk & Co, pri pohľade zboku má skrytý dizajn stĺpika A. Kapota vozidla je krátka a línia strechy sa zvažuje smerom k zadnému stĺpiku. Kompaktné SUV má skryté kľučky dverí, bezrámové dvere atď. a znižuje koeficient odporu vzduchu na 0,25.

Nie je tajomstvom, že kompaktné SUV 02 je ďalším modelom založeným na platforme SEA spoločnosti Geely, ktorú využíva aj ZEEKR.
Foto: youtube.com/@JGB500

Prítomnosť technológií bude cítiť aj vo vnútri vozidla, kde by si mal raziť cestu inteligentný automobilový systém LYNK Flyme Auto.

Lynk & Co 02 je SUV, ktoré v tomto módnom segmente ohrozí aj čínskych konkurentov

Nie je tajomstvom, že kompaktné SUV 02 je ďalším modelom založeným na platforme SEA spoločnosti Geely, ktorú využíva aj ZEEKR. Ako taký sa môže pochváliť maximálnym výkonom 272 koní (343 Nm) a 66 kWh akumulátorom. Lynk & Co tak zasahuje svojich konkurentov ponukou na skvelé rodinné vozidlo. Kladie dôraz nielen na užívateľský komfort a pokročilý softvér, ale poskytuje aj dojazd až 445 km.

Rodinný automobil so zadným pohonom, ktorý zrýchli na stovku za 5,5 sekundy, dosiahne maximálnu rýchlosť 180 km/h. Na druhej strane bude mať v závislosti od verzie spotrebu 17,6/17,1 kWh/100 km.

Je známe, že spoločnosť Lynk & Co ho plánuje ponúkať na viacerých trhoch v Európe a urýchľuje jeho expanziu. Vzhľadom na navrhovanú cenu 02 by sa mohol stať hviezdou v segmente elektrických SUV.

Úplne nový model 02, ktorý vznikol v globálnom dizajnérskom štúdiu Lynk & Co v Göteborgu, je odrazom očakávaní zákazníkov značky. Bol totiž vyvinutý na základe viac ako 6 000 správ o najžiadanejších funkciách prostredníctvom funkcie Co:lab – jednej z aplikácií Lynk & Co v automobile. Čo teda Lynk & Co 02, ktorý sa v Európe ponúka na predaj online od 11. októbra, ponúka z hľadiska výbavy a za koľko?

Rodinné elektrické SUV Lynk & Co sa dodáva v dvoch verziách.

Moderné rodinné SUV od spoločnosti Lynk & Co s cenami od necelých 35 500 Eur

Rodinné elektrické SUV Lynk & Co sa dodáva v dvoch verziách. Vo verzii Core má účinná palubná nabíjačka 11 kW, dvojnásobok pripadá na verziu More. Vďaka tomu sa SUV nabije z 10 % na 80 % za 30 minút.

Interiéru vozidla, ktorého cena vo verzii Core je 35 500 eur, dominuje 10,2-palcový digitálny prístrojový panel a dotykový displej informačno-zábavného systému s uhlopriečkou nie menšou ako 15,4. Vozidlo vybavené okrem iného technológiami 5G a Wi-Fi zaujme z hľadiska bezpečnosti vozidla a štandardnej výbavy, ktorá je v ňom obsiahnutá.

O tom, že čínska značka išla až na doraz, svedčí fakt, že zoznam obsahuje množstvo systémov a funkcií, napr:

  • Automatické núdzové brzdenie,
  • kontrola brzdenia v zákrutách,
  • automatický asistent zmeny jazdného pruhu,
  • Asistent pre zmiernenie čelnej kolízie,
  • funkcia rozpoznávania únavy vodiča,
  • Dynamický brzdový asistent,
  • Asistent udržiavania v jazdnom pruhu v núdzových situáciách,
  • Systém varovania pred čelnou kolíziou,
  • Asistent vyhýbacieho manévrovania,
  • Systém kontroly zjazdu z kopca,
  • asistent pre jazdu v protismere,
  • Inteligentný tempomat (vrátane adaptívneho tempomatu),
  • Asistent udržiavania v jazdnom pruhu (asistent zmeny jazdného pruhu),
  • Systém varovania pred zadnou kolíziou,
  • Bezkľúčový prístup/identifikácia tváre,
  • Digitálny kľúč,
  • Automatická klimatizácia,
  • Integrácia mobilných aplikácií,
  • zvukový systém Harman Kardon so 14 reproduktormi,
  • Bezdrôtová nabíjačka telefónu,
  • Navigačný systém a aktualizácie OTA,
  • Vzdialená diagnostika,
  • tepelné čerpadlo.

Lynk & Co 02 je silne konkurenčná ponuka voči čínskym súperom, ktorá stojí za zváženie

Nie je zanedbateľné, že čínska značka si na predstavenie nového modelu prvýkrát vybrala Európu. Spoločnosť Lynk & Co so sídlom vo švédskom Göteborgu využíva vlastný obchodný model na obsluhu siedmich hlavných trhov. Teraz však chce do konca roka 2024 rozšíriť svoju prítomnosť na 22 európskych trhoch prostredníctvom samostatných obchodných modelov.

Nové SUV navrhnuté s ohľadom na zákazníkov v Európe je preto jasným signálom pre konkurentov. Vďaka atraktívnej cene, ktorá zatiaľ nezohľadňuje vládne zľavy pri kúpe elektromobilu, ako aj dobrému výkonu a odvážnemu dizajnu stojí ponuka spoločnosti Lynk & Co za zváženie. Pre mnohých je atraktívnejšia ako ponuky BYD a Leapmotor.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť Lynk&Co uvádza na trh čierneho bojovníka. Z10 Extreme Night Black by mohol byť hitom

Nízkonákladový crossover značky Dacia, náhrada modelu Logan, má digitálnu podobu

Veľký hit značky Kia. Teraz je lacnejší ako hybrid a veľmi spoľahlivý


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Čínski výrobcovia montujú autá v ruských továrňach, ktoré kedysi patrili západným značkám

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@cheryinternational_official). Podľa nových správ čínski výrobcovia začali využívať bývalé továrne Renault, Nissan alebo Mercedes-Benz na výrobu automobilov v Rusku. Pred…

Ako prepravovať psa v aute?

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@skodauk). Mnoho ľudí prepravuje svojich štvornohých priateľov v aute. Bezpečnosť vášho domáceho zvieraťa je pre nás prioritou. Preto vám poskytneme…

Máte bolesti chrbta a kolien? Skontrolujte tieto nastavenia vo svojom aute

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MikesCarInfo). Správne nastavenie sedadla vodiča je rozhodujúce z hľadiska bezpečnosti jazdy a zabránenia zraneniam, či dokonca záchrany života počas nehody.…

Ako sa vybudoval Eurotunel cez Lamanšský kanál?

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@wundermich7748). Vybudovanie Eurotunelu, ktorý spája Veľkú Britániu s kontinentálnou Európou trvalo 6 rokov, kým sme dokončili najodvážnejšiu inžiniersku výzvu 20.…

Doplňte brzdovú kvapalinu. Ako zistíte, že je to potrebné?

12.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Stormnetmedia). Brzdový systém automobilov je spravidla hydraulický. Prevod ovládania z pedálu na brzdové doštičky teda zahŕňa použitie špeciálnej kvapaliny nazývanej…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov