Elektro, Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Nový Mini Cooper Cabrio (2024) odhalený: Výrazný facelift pre hatch so sviežim vzduchom

14.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@dominiccars). Od 31 270€ v Spojenom kráľovstve Po debute nového elektrického Mini a následnej modernizácii spaľovacieho Mini, troj- aj päťdverového. Britský výrobca, ktorý je teraz...

14.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@dominiccars).

Od 31 270€ v Spojenom kráľovstve Po debute nového elektrického Mini a následnej modernizácii spaľovacieho Mini, troj- aj päťdverového.

Od 31 270€ v Spojenom kráľovstve Po debute nového elektrického Mini
Foto: youtube.com/@dominiccars

Britský výrobca, ktorý je teraz súčasťou BMW Group. Predstavuje aj nové Mini Cabrio, stále spaľovacie, ale teraz už aj elektrické a úplne nové, čo sa týka vzhľadu aj obsahu.

Oproti minulosti sa zmenil predovšetkým interiér, ktorý teraz využíva nový kruhový dotykový centrálny prístroj väčších súrodencov, novú palubnú dosku a nové sedadlá. Pričom si zachováva rovnaké nastavenia ako v minulosti. Tu sú podrobnosti.

Nový Mini Cabrio 2024, exteriér

Nový Mini Cabrio mení svoj exteriér, v prvom rade debutuje novou prednou časťou, ktorú sme už videli na jeho sesterských modeloch a ktorej dominuje nová osemhranná maska chladiča. S malým radarovým senzorom, ktorý je teraz umiestnený na stredovom stĺpiku.

To však nie je všetko. S touto výraznou premenou sa štandardom stávajú nové LED svetlomety s tromi rôznymi možnými svetelnými podpismi, ktorých súčasťou je aj nová uvítacia animácia. Ktorá na niektorých trhoch môže znamenať pozdrav alebo rozlúčku.

Hoci látková mäkká strecha, ktorá je hlavným lákadlom tejto verzie, funguje stále úplne automaticky, oproti minulosti sa výrazne nezmenila.

Stále sa dá úplne otvoriť za 18 sekúnd a zatvoriť za 15 sekúnd, a to aj za jazdy až do maximálnej rýchlosti 30 km/h. Bočné okná sa súčasne otvoria a integrovaný systém ochrany proti prevráteniu, ukrytý za zadnými opierkami hlavy, neustále chráni cestujúcich počas jazdy na otvorenom priestranstve. Systém sa aktivuje okamžite. Ako centrálny elektronický bezpečnostný systém rozpozná riziko prevrátenia.

Ako sme už spomenuli, najviac sa na novom Mini Cabrio zmenil interiér, ktorý teraz využíva všetky technológie, ktoré sú už prítomné v iných modeloch spoločnosti,
Foto: youtube.com/@dominiccars

Nové Mini Cabrio 2024, interiér

Ako sme už spomenuli, najviac sa na novom Mini Cabrio zmenil interiér, ktorý teraz využíva všetky technológie, ktoré sú už prítomné v iných modeloch spoločnosti. Vrátane nového centrálneho informačno-zábavného systému s kruhovým dotykovým displejom OLED s priemerom 240 mm a nového hlasového asistenta.

Čo sa týka sedadiel, od tejto úpravy je teraz na výber nové čalúnenie a tí, ktorí sa rozhodnú pre výbavu JCW. Dostanú čierne koženkové športové sedadlá s viacfarebnou pleteninou v oblasti ramien a červeným prešívaním.

Zaujímavosťou je, že pri otvorenej mäkkej streche má nový Mini Cabrio k dispozícii batožinový priestor s objemom 160 litrov. Ktorý sa po zatvorení mäkkej strechy zväčší na 215 litrov, čo je o celých päť litrov viac ako v klasickom trojdverovom modeli.

A napokon, keď už hovoríme o látkovej streche, ako tradične si ju možno vybrať aj s kontrastnou šedou vlajkou Union Jack.

Nový Mini Cabrio 2024, motory

Nový Mini Cabrio bude k dispozícii s dvoma štvorvalcovými motormi a elektrickým pohonom. Vybrať si bude možné medzi základným modelom Mini Cooper C Cabrio s výkonom 163 k a krútiacim momentom 250 Nm. Mini Cooper S Cabrio s výkonom 204 k a krútiacim momentom 300 Nm a 100-percentne elektrickou verziou. Ktorá bude predstavená na nadchádzajúcom parížskom autosalóne.

Nový Mini Cabrio bude k dispozícii s dvoma štvorvalcovými motormi a elektrickým pohonom. Vybrať si bude možné medzi základným modelom Mini Cooper C Cabrio s výkonom 163 k a krútiacim momentom 250 Nm
Foto: youtube.com/@dominiccars

Nové Mini Cabrio 2024, ceny

Nový Mini Cabrio sa bude opäť vyrábať v Oxforde. Prvé dodávky sa začnú od februára 2025, pričom ceny sa budú začínať od 31 270€.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Elektrický MINI Aceman: malý, ale praktický prémiový crossover

Toto auto sa stalo klasikou. Skvelá spotreba paliva, výkon a cena. A tá silueta – nadčasová

Mini sťahuje 140 000 elektromobilov kvôli riziku požiaru batérie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Mobilizujte Duo: Renault Twizy sa znovuzrodil

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomotoOfficiel). Malá elektrická štvorkolka s tandemovými sedadlami je opäť určená pre 14-ročných a tých, ktorí sa chcú ľahko pohybovať po…

Čo hovorí značka „Zákaz predchádzania“

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mssk). Predbiehanie za značkou zákazu predchádzania môže stáť až 150 eur. Existuje však pomerne málo výnimiek, ktoré vám umožňujú vykonať…

Svieti kontrolka motora. Dá sa vypnúť

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carproblemsmax). Žltá kontrolka s obrázkom motora, tzv. kontrolka motora, môže byť predzvesťou problémov. Niekedy je však príčina jej aktivácie banálna,…

Nové SUV spoločnosti Lynk & Co v Európe prekvapilo čínskych konkurentov. Výkon 272 koní, skvelý dizajn a výkon za fenomenálnu cenu

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JGB500). Spoločnosť Lynk & Co predstavila svoj druhý model pre európsky trh v piatok 11. októbra popoludní. Plne elektrické SUV…

Fiat 2025: Všetky pripravované nové modely

13.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Rok 2025 bude rokom hybridu Fiat Grande Panda, po ktorom bude nasledovať kompaktné SUV Giga Panda. Očakáva sa aj…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov