Elektro, Správy, Zaujímavosti,

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@whatcar). Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd. Ponuka pohonných jednotiek nemeckého kompaktu sa rozširuje...

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@whatcar).

Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd.

Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd.
Foto: youtube.com/@whatcar

Ponuka pohonných jednotiek nemeckého kompaktu sa rozširuje uvedením modelu Audi A3 Sportback TFSI e PHEV. Nové plug-in hybridné pohonné ústrojenstvo ponúka vyšší výkon a väčší elektrický dojazd ako jeho predchodca pre tých, ktorí chcú vozidlo čo najviac využívať v elektrickom režime, najmä v meste.

K dispozícii budú dva varianty tohto PHEV, oba poháňané 1,5-litrovým preplňovaným benzínovým motorom. Benzínový agregát vyvinie výkon 150 k vo verzii 40 TFSI e a 177 k vo verzii 45 TFSI e. Benzínovému motoru asistuje elektromotor integrovaný do šesťstupňovej automatickej prevodovky.

Produkuje buď 115 k a 330 Nm, čo predstavuje celkový výkon 204 k a 350 Nm vo verzii 40 TFSI e. V prípade Audi A3 45 TFSI e dosahuje celkový výkon vyvinutý hybridným systémom 272 k a 400 N.m.

Audi A3 40 TFSI e dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 7,4 sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 140 km/h.
Foto: youtube.com/@whatcar

Audi A3 PHEV dokáže na čisto elektrický pohon prejsť až 143 kilometrov

Audi A3 40 TFSI e dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 7,4 sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 140 km/h. Výkonnejšia verzia 45 TFSI e dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,3 sekundy a udáva sa jej maximálna rýchlosť 237 km/h.

Okrem toho je teraz elektromotor s výkonom 115 k napájaný 25,7 kWh batériou, ktorá dokáže uskladniť takmer o 50 % viac energie ako predchádzajúca verzia. Audi teda uvádza, že obe verzie plug-in hybridného modelu dokážu na jedno nabitie batérie prejsť až 143 km.

Podobne ako pri mnohých iných vozidlách vybavených podobným systémom existuje niekoľko režimov a prevádzky vozidla. Vozidlo sa napríklad štartuje v čisto elektrickom režime a pádlami za volantom možno zvýšiť alebo znížiť rekuperačný brzdný účinok.

Oba automobily ponúkajú dočasné zvýšenie výkonu, keď je volič prevodovky v polohe S a motor je v režime Auto Hybrid. Na 18 sekúnd tak môže byť v prípade modelu 40 TFSI e poskytnutý dodatočný výkon 54 k a v prípade modelu 45 TFSI e 95 k na 8 sekúnd.

V neposlednom rade je A3 PHEV vybavený nabíjaním jednosmerným prúdom s výkonom až 50 kW, pričom Audi uvádza, že v takomto prípade sa batéria nabije z 10 na 80 % za menej ako pol hodiny.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Audi A3 je atraktívnejšie. Najmä vo verzii S3, ktorá dokáže oveľa viac

Audi sa dohodlo s Číňanmi. Nové modely sa budú vyrábať rýchlejšie

Toto SUV je v súčasnosti absolútne najúspornejším hybridom číslo 1. Máme nového lídra


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako si vybrať a aká by mal byť dobrá plachta na motorku?

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MotorcyclistMag). Blížiaca sa jeseň a zima sú obdobím, keď majitelia motocyklov musia venovať svojim strojom osobitnú starostlivosť. V chladných mesiacoch…

Presypte ju do látkového vrecka a vložte do auta. Nepríjemný zápach zmizne za niekoľko sekúnd

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: súkromná archív). Nepríjemný zápach v aute je bežný problém, ktorý môže byť spôsobený viacerými príčinami. Skôr ako investujete do nového…

Autom na huby. Kde môžete nechať auto v lese?

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KirinCamp). Hubárska sezóna je v plnom prúde a v médiách sa vždy píše o veľkej úrode húb. V tom čase…

Ponuka BYD vyvoláva v Paríži vlny. SUV SEALION 7 je nepriateľom číslo jeden pre ponuky Stellatis a Tesla

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Wheelsboy). Čínsky gigant BYD rozšíril svoju európsku ponuku o ďalší model. Ide o športové SUV, ktoré malo práve premiéru v…

7 najčastejších chýb pri bezdotykovom umývaní áut

16.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PanTheOrganizer). Ak si myslíte, že umývanie auta na bezdotykovej umývačke nie je spojené s veľkou filozofiou, možno budete trochu prekvapení.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov