Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AlfaRomeo). Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií...

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AlfaRomeo).

Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov Giulia a Stelvio.

Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027.
Foto: youtube.com/@AlfaRomeo

Teraz je to isté. Nová Alfa Romeo Stelvio sa predstaví budúci rok. Nebude to však plne elektrické vozidlo, ako sa pôvodne uvádzalo. A nie je na tom absolútne nič prekvapujúce, najmä pri súčasnom ochladení v téme elektromobility.

Druhá generácia modelu Stelvio dostane aj hybridné pohonné ústrojenstvo. Jeho použitie umožní veľká platforma STLA, ktorá sa vyznačuje mimoriadnou flexibilitou. Poskytuje nielen možnosť použitia spaľovacích a elektrických motorov, ale aj rôznych elektrických architektúr.

K dispozícii budú 400- aj 800-voltové varianty. Druhý z nich poskytuje ultrarýchle nabíjanie. Okrem toho STLA Large umožňuje použitie predného, zadného alebo 4×4 pohonu.

Nová Alfa Romeo Giulia a Stelvio: flexibilná výroba

V roku 2026 sa k novej Alfe Romeo Stelvio pripojí nová generácia Giulie (elektrická alebo hybridná). Podľa Imparata si oba modely „zachovajú jazdnú dynamiku“ známu z ich predchodcov. Namiesto toho budú poskytovať výrazne lepšie výkony ako doteraz.

„Ich úroveň je vďaka STLA Large veľmi, veľmi pôsobivá,“ tvrdí Imparato. Zaujímavosťou je, že nové inkarnácie modelov Stelvio a Giulia sa už ukázali vybraným zákazníkom v Nemecku a Taliansku. Odchádzajúci šéf Alfy Romeo priznal, že ich reakcie boli veľmi nadšené.

Imparato tvrdí, že použitie veľkej multienergetickej platformy STLA umožní obrovskú flexibilitu pri výrobe. Hovorí dokonca o tom, že by mohla byť stopercentne elektrická alebo by sa mohla úplne zmeniť na hybridnú.

Rovnakú platformu má využívať aj úplne nový model Alfa Romeo. Bude umiestnený nad modelmi Stelvio a Giulia a bude sa snažiť konkurovať modelom ako BMW iX a Porsche Cayenne. Imparato potvrdil, že s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o veľké SUV segmentu E, ale o tom, či to tak bude na 100 %, rozhodne už jeho nástupca Santo Ficili.

„Ten sa bude môcť nad týmto návrhom segmentu E zamyslieť v najbližších mesiacoch,“ – Imparato povedal na prebiehajúcom parížskom autosalóne. Nová veľká Alfa Romeo by mala byť kľúčovým modelom pre expanziu značky na americký trh.

Dopracoval sa k tomu okrem iného vďaka vysokým maržiam na každom predanom aute a vďaka výrobe áut priamo pre kupujúceho. To znamená bez vytvárania zbytočných zásob.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Alfa Romeo sa stala ziskovou

Alfa Romeo prešla pod vedením Jeana-Philippa Imparata premenou. Z dlhoročne nerentabilného výrobcu sa konečne stala ziskovým. „Zo stamiliónových strát sme sa dostali do stamiliónových ziskov,“ – hovorí odchádzajúci šéf talianskej značky.

Dopracoval sa k tomu okrem iného vďaka vysokým maržiam na každom predanom aute a vďaka výrobe áut priamo pre kupujúceho. To znamená bez vytvárania zbytočných zásob.

Ako uviedol britský magazín Autocar, Carlos Tavares – šéf koncernu Stellantis – predtým priznal, že na začiatku, keď bol koncern založený, „bola Alfa v hlbokom mínuse“. Dokonca dodal, že „bola na predaj, ale situáciu sme zvrátili“.

Štyri modelové rady

V súčasnosti sú v ponuke značky Alfa Romeo štyri modely. Tento rok k nim pribudol model Junior, ktorý sa mal pôvodne volať Milano. Je k dispozícii v hybridnom a elektrickom variante a jeho cena sa začína na 30 100.

Vyššie v ponuke je model Tonale, ktorý práve prešiel jemným faceliftom kabíny. Najlacnejší variant tohto vozidla s výkonom 130 k stojí 40000€. Zaujímavé je, že rovnakú sumu zaplatíte aj za hybridný a naftový variant.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Alfa Romeo 2025: Všetky pripravované nové modely

Nová Alfa Romeo Stelvio príde na trh budúci rok. Má zaujať štýlom a technológiami

Alfa Romeo je lepšia ako Mazda a Volkswagen lepší ako Audi. Prekvapujúca správa o kvalite nových vozidiel


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako si vybrať a aká by mal byť dobrá plachta na motorku?

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MotorcyclistMag). Blížiaca sa jeseň a zima sú obdobím, keď majitelia motocyklov musia venovať svojim strojom osobitnú starostlivosť. V chladných mesiacoch…

Presypte ju do látkového vrecka a vložte do auta. Nepríjemný zápach zmizne za niekoľko sekúnd

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: súkromná archív). Nepríjemný zápach v aute je bežný problém, ktorý môže byť spôsobený viacerými príčinami. Skôr ako investujete do nového…

Autom na huby. Kde môžete nechať auto v lese?

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KirinCamp). Hubárska sezóna je v plnom prúde a v médiách sa vždy píše o veľkej úrode húb. V tom čase…

Ponuka BYD vyvoláva v Paríži vlny. SUV SEALION 7 je nepriateľom číslo jeden pre ponuky Stellatis a Tesla

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Wheelsboy). Čínsky gigant BYD rozšíril svoju európsku ponuku o ďalší model. Ide o športové SUV, ktoré malo práve premiéru v…

7 najčastejších chýb pri bezdotykovom umývaní áut

16.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PanTheOrganizer). Ak si myslíte, že umývanie auta na bezdotykovej umývačke nie je spojené s veľkou filozofiou, možno budete trochu prekvapení.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov