Novinky, Šport, Správy,

Porsche oficiálne predstavuje nové modely 911 GT3 a GT3 Touring

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl). Spoločnosť Porsche oficiálne odhalila aktualizáciu pre model 911 GT3. Nemecký športiak bude k dispozícii aj v balíku Touring. Nemecká automobilka nedávno predstavila aktualizáciu pre...

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl).

Spoločnosť Porsche oficiálne odhalila aktualizáciu pre model 911 GT3. Nemecký športiak bude k dispozícii aj v balíku Touring.

Spoločnosť Porsche oficiálne odhalila aktualizáciu pre model 911 GT3. Nemecký športiak bude k dispozícii aj v balíku Touring.
Foto: youtube.com/@autogefuehl

Nemecká automobilka nedávno predstavila aktualizáciu pre svoj športový model, ktorá prináša estetické a technologické vylepšenia, ako aj prepracovanejší podvozok na zvýšenie dynamických schopností vozidiel.

Porsche ako dvojnásobné prvenstvo predstavilo nový facelift 911 GT3 (992.2) aj 911 GT3 Touring, verziu športového modelu bez zadného krídla. Súčasným uvedením týchto dvoch modelov nemecká značka zároveň oslavuje 25 kusov modelu 911 GT3.

S týmto faceliftom dostanú vozidlá zmeny, ktoré sme videli na ostatných modernizovaných modeloch radu 911. Patria k nim nové predné a zadné svetlá, prepracované spojlery a nový dizajn kolies. Pre lepší aerodynamický efekt bol prepracovaný aj spojler modelu 911 GT3. Okrem kozmetických zmien Porsche upravilo geometriu predného zavesenia, aby sa minimalizoval efekt náklonu pri brzdení.

Porsche 911 GT3 a GT3 Touring používajú rovnaký 4,0-litrový motor boxer

Pri tejto aktualizácii si model 911 GT3 zachoval šesťvalcový motor typu boxer s výkonom 510 k a krútiacim momentom 470 Nm, ale výrobca uvádza, že vykonal zmeny na zlepšenie výkonu a emisií. Napríklad boli prepracované dve hlavy valcov a motor teraz používa vačkové hriadele, ktoré sa predtým montovali do modelu 911 GT3 RS.

Ventily boli tiež optimalizované a Porsche namontovalo aktualizované chladiče oleja, aby zabezpečilo lepšie chladenie motora.
Foto: youtube.com/@autogefuehl

Ventily boli tiež optimalizované a Porsche namontovalo aktualizované chladiče oleja, aby zabezpečilo lepšie chladenie motora. Okrem toho 911 GT3 teraz využíva kratší prevodový pomer, čo znamená, že otáčky budú ostrejšie.

Porsche 911 GT3 zvládne šprint z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy, ak je vybavené sedemstupňovou automatickou prevodovkou PDK. Verzie vybavené šesťstupňovou manuálnou prevodovkou dokážu zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy. Verzia s automatickou prevodovkou dosahuje maximálnu rýchlosť 311 km/h, zatiaľ čo modely s manuálnou prevodovkou môžu dosiahnuť maximálnu rýchlosť 313 km/h.

Nové Porsche 911 GT3 a 911 GT3 s balíkom Touring bude možné objednať ešte v tomto roku. Prvé dodávky sa začnú v roku 2025.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Týmto vozidlom sa chcú zahryznúť do pozície značky Porsche v Európe. 952 koní je len začiatok

Mercedes pripravuje konkurenta pre Porsche Taycan. Aké auto to bude?

Porsche Taycan Turbo GT prvým vozidlom na svete so šprintom z 0 na 100 km/h pod 2 sekundy


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Zabudnutý alebo chýbajúci vodičský preukaz: aké sú riziká?

22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Stefan_Sutka). Každý, kto sedí za volantom auta alebo na motorke, musí mať niekoľko povinných dokladov. Tu sú uvedené riziká…

Unikla rýchlosť bezdrôtového nabíjania Tesla Cybercab

22.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RobertRosenfeld1). Na X sa objavili fotografie a videá zachytávajúce robotaxi na indukčnej doske s neuspokojivým výkonom Na X sa objavili…

Hongqi Guoya (2024): Čínsky Rolls-Royce

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Veľa chrómu, dĺžka vyše päť metrov a červená vlajka na kapote. Poznáte Hongqi? Nie? Ale pravdepodobne ste už videli…

Jaecoo 7: Koľko kilometrov prejdeme na plnú nádrž?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IDCarsTV). Jazdíme s novým SUV Jaecoo v Číne, z Guangzhou do Wuhu. Výsledky sú tu. Jazdíme s novým SUV Jaecoo…

Corvette s výkonom viac ako 1 200 koní sa predstavuje v predpremiére

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Na našom renderingu ožíva Zora, najsenzačnejšia Corvette všetkých čias, s hybridným pohonom založeným na motore 5,5 V8 modelu ZR1.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov