Novinky, Správy, Tipy,

Hit medzi taxikármi. Takto ušetria 40 percent paliva

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CARSARENA). Spoločnosti Toyota Polska a Landi Renzo sa dohodli na montáži LPG systémov do nových vozidiel Toyota. Zákazníci si tak môžu hneď po kúpe vychutnať...

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CARSARENA).

Spoločnosti Toyota Polska a Landi Renzo sa dohodli na montáži LPG systémov do nových vozidiel Toyota. Zákazníci si tak môžu hneď po kúpe vychutnať výhody lacnejšieho paliva bez toho, aby sa obávali o záruku.

Hit medzi taxikármi. Takto ušetria 40 percent paliva.
Foto: youtube.com/@CARSARENA

Hoci sú hybridné vozidlá Toyota známe svojou nízkou spotrebou paliva, zákazníci vedia, že sa dá jazdiť aj lacnejšie. Z tohto dôvodu mnohí z nich montujú do svojich japonských vozidiel systémy LPG, ktoré znižujú prevádzkové náklady približne o 40 %. Zatiaľ čo medzi súkromnými zákazníkmi sa to deje pomerne zriedkavo, najmä v prípade nových vozidiel v záruke, medzi taxikármi a dopravcami je to už v obrovskom rozsahu.

Toyota doteraz neponúkala tzv. továrenskú inštaláciu plynu, takže všetci na tom stratili. Zákazníci, pretože si museli najprv vyzdvihnúť auto zo showroomu a potom sa objednať na inštaláciu, takže začali používať auto na LPG neskôr. Vlastná montáž často viedla k strate záruky na motor a komponenty, ktoré sa pri montáži poškodili.

Toyota tiež strácala, pretože zákazníci, ktorí si do svojich vozidiel montovali LPG, často upúšťali od služieb. Nevideli dôvod cítiť sa zaviazaní, pretože záruka na vozidlo už vypršala. Jediní, ktorí nestratili, boli plynárenské spoločnosti a servisy, ktoré montovali systémy LPG rôznych značiek a rôznymi spôsobmi.

Správne dohoda

Dohoda medzi spoločnosťami Toyota a Landi Renzo odstraňuje niekoľko problémov. Predovšetkým už nestráca záruku na vozidlo, hoci systémy nie sú namontované z výroby, ale nulový počet kilometrov. To znamená, že inštalácie montuje predajca a nie výrobca vozidla. LPG súprava však vyzerá na každom vozidle rovnako. Nestane sa teda, že by jeden zákazník mal inú inštaláciu ako druhý.

Toyota tak získa zákazníkov v servisnej sieti, pretože vozidlo aj systém LPG prejdú servisom v ASO. Okrem toho bola inštalácia navrhnutá tak, aby sa použili technologické otvory z výroby, s podrobným návodom, aby sa predišlo akýmkoľvek chybám.

Toyota začala montovať do nových áut PLG, ak si zákazník o to požiada.
Foto: youtube.com/@ZENITAutogas

Inštalácie Landi Renzo pracujúce s hybridnými systémami umožňujú prevádzku motora na plyn, čím sa výrazne zníži spotreba benzínu. Výhodou regulátorov je tichá prevádzka celého systému, t. j. absencia charakteristického cyklovania po naštartovaní motora.

To bolo možné vďaka tomu, že systém LPG neuzatvára elektromagnetické ventily plynu v režime štart&stop a prívod plynu do motora uzatvárajú len vstrekovače LPG.

Ďalšie informácie budú nasledovať

Ponuka hybridných modelov Toyoty vybavených LPG je zatiaľ pomerne skromná. Patrí k nim Toyota Yaris 1,5 Hybrid (116 k), Toyota Yaris Cross 1,5 Hybrid (116 a 130 k) a Toyota Corolla 1,8 Hybrid (140 k), obľúbená u taxikárov. Landi Renzo však pracuje na ďalších prestavbách na motory s objemom 2 a 2,5 litra. Hovoríme o výkonnejšom variante modelu Corolla, ako aj o modeli Toyota Camry.

Zatiaľ vieme, ktoré modely budú ponúkané, ale nepoznáme ceny prestavieb na LPG. Tieto informácie poskytneme čo najskôr.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ďalší čínsky gigant plánuje vtrhnúť do Európy

Zabudnutý alebo chýbajúci vodičský preukaz: aké sú riziká?

Naučte sa, ako zacúvať na parkovacie miesto v podzemnej garáži za 30 sekúnd!


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Volkswagen verí, že elektromobily sú budúcnosťou, ale je pripravený zachovať spaľovací motor, ak bude dopyt

22.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl). Volkswagen verí, že elektromobily sú budúcnosťou automobilového priemyslu. Výrobca však ponechá v ponuke benzínové modely, kým bude existovať dopyt.…

„Zbavte sa frustrácie! Objavte prekvapivo jednoduchý návod, ako sa pohnúť s autom s automatikou.“

22.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Samozrejme, môžem vám podrobne vysvetliť celý proces, ako sa pohnúť z miesta s autom vybaveným automatickou prevodovkou. Táto…

Citroën Ami (2025) debutuje s kompletne zmeneným dizajnom: Hranatejšia karoséria

22.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@video-motor-pro8808). Roztomilý, ten malý: Citroën Ami tento rok oslavuje štvrté narodeniny. Keď sa v roku 2020 objavil na trhu, mnohých…

Nemci sa vracajú k benzínu a nafte, elektriku si takmer nikto nekupuje. To je ďalšia rana pre elektromobilitu

22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Nemecko je dôležitým automobilovým trhom a často naznačuje smer, ktorým sa uberá celý priemysel. Najnovšie štatistiky ukazujú, že…

Škoda Fabia Rally2 odhalená: Limitovaná edícia, ktorá sa bude predávať len v Španielsku

22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@SkodaSpain). Predá sa len 100 kusov. Dobrý deň, Fabia RS? Túto poctu zdieľa len s niekoľkými španielskymi jazdcami. Len…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov