Správy, Zaujímavosti,

Výrobky na detailné čistenie automobilov

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CleanThatUp). Autodetailing je široko definované umenie starostlivosti o vozidlo, ktoré zahŕňa interiér aj exteriér vozidla. Na trhu je k dispozícii množstvo produktov, ktoré pomáhajú udržiavať...

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CleanThatUp).

Autodetailing je široko definované umenie starostlivosti o vozidlo, ktoré zahŕňa interiér aj exteriér vozidla. Na trhu je k dispozícii množstvo produktov, ktoré pomáhajú udržiavať dokonalý stav vozidla, chránia ho pred vonkajšími vplyvmi a zlepšujú jeho estetiku. Pozrime sa bližšie na najdôležitejšie kategórie produktov na detailovanie automobilov.

Autodetailing je široko definované umenie starostlivosti o vozidlo, ktoré zahŕňa interiér aj exteriér vozidla.
Foto: youtube.com/@CleanThatUp

Umývacie a čistiace prostriedky na autá

Základom každej starostlivosti o auto je dôkladné umytie auta. Je dôležité používať špecializované prípravky, ktoré nielen účinne odstraňujú nečistoty, ale sú aj bezpečné pre lak. Medzi najčastejšie používané prostriedky patria:

  • Autošampóny – sú nevyhnutné, pretože umožňujú odstrániť prach, nečistoty a cestnú špinu bez rizika poškodenia laku.
  • Aktívna pena – aplikuje sa pomocou penového stroja a umožňuje dôkladne zmäkčiť a odstrániť náročné nečistoty, ako je hmyz a nánosy z ciest.
  • Prípravky na kolesá a pneumatiky – špecializované prípravky na odstraňovanie nečistôt z diskov, usadenín na brzdových doštičkách a iných nečistôt, ktoré môžu ovplyvniť ich vzhľad a stav.

Vosky a tmely – ochrana a lesk laku

Po umytí vozidla je dobré ho chrániť. Na trhu sú dostupné rôzne druhy voskov a tmelov, ktoré poskytujú nielen ochranu, ale aj veľkolepý lesk.

  • Prírodné vosky – vosky na báze prírodných zložiek, ako je napríklad karnauba, sú cenené pre svoje lesklé vlastnosti. Poskytujú hlboký lesk, ale ich trvanlivosť je o niečo kratšia ako u syntetických výrobkov.
  • Syntetické vosky a tmely – odolnejšie riešenia, ktoré poskytujú dlhodobú ochranu proti nečistotám, UV žiareniu a kyslým dažďom. Sú ideálne pre tých, ktorí chcú dlhotrvajúci efekt.

Keramické nátery – najvyššia ochrana

Jedným z najmodernejších riešení v oblasti detailingu sú keramické nátery, ktoré ponúkajú mimoriadne odolnú a účinnú ochranu laku. Tieto nátery vytvárajú na povrchu laku neviditeľnú vrstvu, ktorá účinne chráni pred poškriabaním, chemikáliami, UV žiarením a nečistotami.

Keramický povlak odpudzuje vodu, vďaka čomu sa vozidlo ľahšie udržuje čisté. Na povrchu tak ťažšie priľnú nečistoty a usadeniny, čo má za následok jednoduchšie čistenie. Okrem toho keramický povlak dodáva hlboký lesk, ktorý zvyšuje estetiku vozidla.

Netreba zabúdať ani na interiér vozidla. Existuje mnoho výrobkov určených na čistenie a údržbu čalúnenia, plastov a kožených častí.
Foto: youtube.com/@PanTheOrganizer

Výrobky pre interiér vozidla

Netreba zabúdať ani na interiér vozidla. Existuje mnoho výrobkov určených na čistenie a údržbu čalúnenia, plastov a kožených častí. Medzi najobľúbenejšie patria:

  • Čistiace prostriedky na čalúnenie – peny a kvapaliny, ktoré účinne odstraňujú škvrny a nečistoty a navracajú materiálom ich pôvodný vzhľad.
  • Prípravky na plasty – prípravky, ktoré dodávajú plastovým dielom svieži vzhľad a chránia ich pred UV žiarením a praskaním.
  • Prípravky na starostlivosť o kožu – špecializované mlieka a mlieka, ktoré hydratujú a chránia kožu pred vysychaním a praskaním.

Príprava okien a svetlometov

Čisté okná a svetlomety nielenže zlepšujú vzhľad vozidla, ale hlavne zvyšujú bezpečnosť na cestách. Oplatí sa používať špeciálne prípravky na zlepšenie viditeľnosti a ochranu pred usadzovaním nečistôt.

  • Čističe okien – účinne odstraňujú nečistoty, šmuhy a hmyz.
  • Neviditeľné stierače – vytvárajú na oknách hydrofóbny film, vďaka ktorému kvapky vody rýchlo stekajú z povrchu, čo výrazne zlepšuje viditeľnosť v daždi.

Kde kúpiť produkty na detailing?

Pri hľadaní kvalitných detailingových produktov sa oplatí navštíviť spoľahlivých dodávateľov. Cez obľúbený Google vyhľadávač nájdete širokú škálu produktov, od prípravkov na umývanie a čistenie vozidiel, voskov a keramických náterov až po prípravky na starostlivosť o interiér vozidla. Je to miesto, kde si každý automobilový nadšenec nájde niečo pre seba a postará sa o svoje auto na najvyššej úrovni.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Vezmem z kuchyne a posypem sedadlá v aute. Stačí pár minút a sú ako nové. Žiadne chemikálie a žiadne umývanie auta

Saharský prach a krvavý dážď: ako zbaviť auto púštneho piesku

Pokazil sa mi DPF filter. Čo teraz, môžem jazdiť bez filtra?


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ferrari F80 je v žltej farbe ešte veľkolepejšie

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Worldsupercars). Verejná premiéra Ferrari F80 na Finali Mondiali 2024. Iba žltá žiara Ferrari by mohla rozbiť mračná, ktoré v týchto…

Nielen apple, tu je dôvod, prečo Foxtron teraz vyrába aj autá

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@鴻海-j5l). Na prezentácii modelu D spoločnosti Foxtron sme sa rozprávali s Tais Chuu, hlavnou projektovou manažérkou, ktorá nám vysvetlila, čím…

Vodičský hack, ktorý musíte vyskúšať: Ako telefón drží na volante

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Telefón umiestnený pomocou gumičky na volante je ďalší spôsob nezvyčajného a improvizovaného riešenia, ktoré môže vzniknúť z potreby…

Ste pripravení sa nechať prekvapiť? Odhaľte nevyužité možnosti vášho vozidla

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: pexels.com/Adrien Olichon). Auto je pre mnohých ľudí neodmysliteľnou súčasťou každodenného života. Používame ho na cestu do práce, na nákupy, na…

Ak odskrutkuješ uzáver oleja, budeš vedieť, čo je s tvojím autom

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IMTVLive). Keď sa dostaneš do situácie, že máš podozrenie na problém s tvojím autom, jednou z prvých vecí je odskrutkovanie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov