Novinky, Správy, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

V ponuke Audi debutuje silný konkurent pre Porsche Macan.športové SUV s dojazdom takmer 700 km

26.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Parížsky autosalón je pre Audi dobrou príležitosťou na predstavenie nového SUV v portfóliu vozidiel s elektrickým pohonom. Porsche Macan teraz dostáva silného konkurenta so...

26.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork).

Parížsky autosalón je pre Audi dobrou príležitosťou na predstavenie nového SUV v portfóliu vozidiel s elektrickým pohonom. Porsche Macan teraz dostáva silného konkurenta so štyrmi kruhmi v podobe modelu Q6 e-tron Sportback, ktorý vyzerá veľmi športovo a ponúka dojazd takmer 700 km.

Parížsky autosalón je pre Audi dobrou príležitosťou na predstavenie nového SUV v portfóliu vozidiel s elektrickým pohonom.
Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork

Nové Audi Q6 Sportback e-tron sa objaví v predajniach v roku 2025

Audi rozširuje svoju ponuku elektrických modelov a pridáva Q6 e-tron Sportback s prepracovanejším dizajnom. Model predstavený na parížskom autosalóne 2024 ponúka priestrannosť SUV v elegantnom štýle karosérie kupé. Rozchod kolies modelu Q6 e-tron Sportback je totiž 2899 milimetrov. To sa premieta do značného priestoru v kabíne, a to aj pre cestujúcich na zadných sedadlách. O funkčnosti interiéru svedčí aj celkový objem odkladacích priestorov 25 litrov a objem batožinového priestoru 511 litrov (1373 litrov po sklopení sedadiel). Okrem toho zostáva k dispozícii predný batožinový priestor, tzv. frunk, s objemom 64 litrov.

V porovnaní s „bežným“ modelom Q6 etron, ktorý Audi už nejaký čas ponúka v predaji, je nový Q6 etron Sportback nižší o 37 milimetrov. Táto zmena je spôsobená tvarovaním karosérie, ktorá je teraz v štýle SUV kupé a má znížené zakrivenie strechy. V rozpore so zdaním sa tým nezmenšil priestor pre hlavu cestujúcich na zadných sedadlách.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Audi vždy vynikalo v oblasti osvetlenia, pokiaľ ide o prémiové značky. Nie je to inak ani v prípade modelu Q6 e-tron Sportback, ktorého delené digitálne svetlá robia vlny. A to nielen z hľadiska vizuálneho efektu, ale aj celého spektra možností, ktoré ponúkajú pri jazde. V zadnej časti sa Audi rozhodlo pre svetlomety OLED, ktoré poznáme z modelu Q6. Ich grafiku si môžete prispôsobiť podľa svojho vkusu pomocou informačno-zábavného systému MMI. V spodnej časti zadného okna sa medzitým nachádza tretie brzdové svetlo.

V závislosti od úrovne výbavy si zákazníci Audi môžu vybrať medzi čiernou alebo striebornou maskou chladiča Singleframe. Rovnakú povrchovú úpravu môžu mať aj vstupy vzduchu umiestnené po stranách nárazníka. Štýl interiéru zostáva v súlade so štýlom modelu 6 e-tron a ostatných nových modelov Audi. To znamená, že v kabíne sa nachádza veľká zakrivená obrazovka s dotykovou časťou vo výške konzoly. Za 14,5-palcovú stredovú obrazovku a dodatočnú tretiu obrazovku pre predného spolujazdca je potrebné priplatiť.

Takmer 700 kilometrov autonómie eliminuje strach zo straty dojazdu

Nie je žiadnym tajomstvom, že nové Audi Q6 Sportback e-tron je oproti Porsche Macan skvelou voľbou pre rodiny. Audi ponúka zákazníkom štyri verzie modelu a dve rôzne kapacity batérie: 83 kWh brutto (75,8 kWh netto) a 100 kWh brutto (94,9 kWh netto). S druhým variantom sa Q6 Sportback e-tron performance môže pochváliť dojazdom až 656 kilometrov. To z neho robí rekordéra v rámci modelového radu Q6 e-tron.

Najvýkonnejšia verzia SQ6 Sportback e-tron sa vďaka dvom elektromotorom môže pochváliť systémovým výkonom 360 kW (489 k). V režime Launch Control dosiahne rýchlosť 100 km/h len za 4,3 sekundy.

Čo sa týka výkonu, základný variant s elektromotorom na zadnej náprave dosahuje výkon 252 koní (čistá kapacita batérie 75,8 kWh). Verzia s batériou s kapacitou 94,9 kWh generuje 306 k. Nie je žiadnym tajomstvom, že Audi Q6 Sportback e-tron je založené na platforme PPE, ktorá je napájaná 800 voltmi. Nové SUV je vybavené nabíjacím systémom podporujúcim maximálny výkon 270 kW. Toto riešenie umožňuje doplniť energiu až na 265 km za 10 minút. Okrem toho až 80 % celkovej kapacity možno dosiahnuť za 22 minút.

Okrem toho treba pripomenúť, že nový modelový rad Audi Q6 Sportback e-tron má vysokú ťažnú kapacitu. V prípade modelu Q6 Sportback e-tron quattro až 2 400 kilogramov. To znamená nekompromisnú vhodnosť SUV ako vozidla na ťahanie prívesov. Zákazníci túžiaci po kúpe si budú musieť na vybavenie objednávok ešte chvíľu počkať. Nové elektrické SUV vyrábané v Ingolstadte bude možné objednať na prelome rokov 2024 a 2025. Cenník zatiaľ nebol zverejnený.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

Audi Q5 2024: Rozmery a batožinový priestor nového nemeckého SUV

Elektrické Porsche Macan dostane dve nové verzie a dizajnový balík s terénnym motívom


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Uľavte si od bolesti: Revolučný spôsob, ako rodičia môžu bez stresu prenášať detské autosedačky.

25.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). Nosenie detskej autosedačky typu "vajíčko" môže byť pre mnohých rodičov výzvou, najmä keď sa snažia zabezpečiť pohodlie a bezpečnosť…

Sú domáce spôsoby čistenia plastov v aute lepšie ako profesionálne prostriedky?

25.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock/Ana Portal). Starostlivosť o auto je náročný proces, ktorý však prináša veľké výhody. Ak ste niekedy obdivovali pohľad na čisté…

Vyhnite sa nástrahám: Ako 3 jednoduché kroky odhalia skryté chyby v ojazdenom aute!

25.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/ArtFamily). Investovanie do ojazdeného vozidla je rozhodnutie, ktoré môže mať významný vplyv na vašu finančnú situáciu, ako aj na bezpečnosť…

Objavte úplne novú tvár Kia Sportage: SUV, ktoré prekonáva očakávania!

25.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KiaKorea). Nie je žiadnym tajomstvom, že Kia mení imidž svojho špičkového SUV Sportage. Prvý zverejnený náhľad modelu naznačuje, že výrobca…

Zachráňte svoju peňaženku: 8 základných tipov, ako ovládnuť starostlivosť o auto!

25.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TDTVGarage). Mnohí z nás sa denne spoliehajú na svoje autá, no tomu, čo sa odohráva pod kapotou, často nerozumieme. Ak…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov