Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Dacia Sandman 2024: Nová interpretácia vlajkovej lode obytných vozidiel

26.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@jetestepourtoi9923. Bola by to najlacnejšia možnosť na trhu, preto sa od nej očakáva vysoká úroveň. Dobre vieme, že obchod s obytnými vozidlami rastie takmer závratnou...

26.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@jetestepourtoi9923.

Bola by to najlacnejšia možnosť na trhu, preto sa od nej očakáva vysoká úroveň. Dobre vieme, že obchod s obytnými vozidlami rastie takmer závratnou rýchlosťou vďaka veľkému záujmu o lízing alebo kúpu.

Bola by to najlacnejšia možnosť na trhu, preto sa od nej očakáva vysoká úroveň.
Foto: youtube.com/@jetestepourtoi9923

Preto by mali výrobcovia automobilov využiť tento vhodný okamih a ponúknuť vozidlá tohto typu.

Jednou z týchto spoločností by mohla byť Dacia, ktorá by sa stala lídrom tým, že by ponúkla „van“ za pravdepodobne najnižšiu cenu na trhu. Rumunský výrobca zatiaľ neurobil žiadny krok, ale na sieťach už dlhší čas koluje digitálny návrh s názvom Sandman. Videli sme ho v limetkovo zelenej farbe a dokonca aj v športovejšom formátore vo variante 4×4. Teraz vám ukážeme štvrtú interpretáciu.

Skrytý‘ karavan

Ako môžete vidieť na obrázkoch, počítačom vytvorené vozidlo (a zverejnené na kanáli YouTube spoločnosti Mahboub 1) má firemnú mriežku chladiča značky, ako aj pomerne objemný nárazník s veľkým spodným nasávaním vzduchu.

Po stranách sa okrem päťlúčových kolies nachádzajú posuvné dvere a tónované okná, dva veľmi praktické prvky v každom obytnom vozidle. V zadnej časti sa nachádza dobre navrhnutý nárazník a dvojité zadné dvere, ktoré sa dajú vyklopiť, aby umožnili prístup do kabíny.

Zvonku môže vyzerať ako bežná dodávka, podobne ako Dacia Vaner (tiež digitálna), ktorú môžete vidieť nižšie na fotografiách, a to je zvyčajne celkom príjemné, pretože umožňuje zaparkovať bez obáv z krádeže alebo akéhokoľvek vandalizmu.

V záujme dosiahnutia nízkej ceny by Dacia Sandman mala len veľmi málo zo štandardnej obytnej dodávky. Iba možnosť sklopiť zadné sedadlá, aby sa tam zmestil matrac pre dve osoby. Ostatné prvky, ako napríklad varič, kuchynský riad, chladničku, jedálenský kút, vonkajšiu sprchu alebo vonkajšie stoličky a stoly, by musel zabezpečiť špecializovaný montážnik.

A čo motor? Bolo by rozumné, keby zdedil naftový motor Blue dCi z modelu Renault Trafic, aby sa dosiahla čo najnižšia spotreba paliva a dobrý dojazd, čo sú vlastnosti, ktoré zvykne vyhľadávať každý nadšenec týchto vozidiel.

Koľko by mohol Sandman 2024 stáť? To je bezpochyby veľká otázka.
Foto: youtube.com/@dilaandrei5552

25 000 €, okrem prestavby karavanu

Koľko by mohol Sandman 2024 stáť? To je bezpochyby veľká otázka. Možno štartovacia cena 25 000 €, ktorú má Bigster, by mohla byť logickou sumou za túto cenovo dostupnú dodávku, samozrejme, okrem prestavby, ktorú si môžete urobiť.

Momentálne by jej najpriamejším konkurentom bol nový Citroën Holidays, ktorý stojí 68 00€, ale má oveľa viac továrensky montovaných komponentov, ako napríklad štvormiestne lôžko, kuchyňu, chladničku a dvoje posuvné dvere. V tomto segmente zostáva Volkswagen California jedným z najdrahších, pričom cena modelu Beach (základná verzia) je 76 000€.

Skrátka, nikdy sa neunavíme tvrdením, že Dacia má jedinečnú príležitosť zvýšiť svoju ziskovosť dodávkou tohto typu. Neviem, či sa táto požiadavka dostane až k najvyššiemu vedeniu spoločnosti, ale my už môžeme urobiť len málo.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toto by mohlo byť ďalšie SUV značky Dacia. Nové rendery modelu Dacia Vaner, možného nástupcu modelu Estafette

Dacia dobýva Európu s motormi na LPG. Predala milión vozidiel s takýmito motormi

Dacia Bigster bude oficiálne predstavená 14. septembra na parížskom autosalóne



Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

V ponuke Audi debutuje silný konkurent pre Porsche Macan.športové SUV s dojazdom takmer 700 km

26.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Parížsky autosalón je pre Audi dobrou príležitosťou na predstavenie nového SUV v portfóliu vozidiel s elektrickým pohonom. Porsche Macan…

Vyhnite sa nástrahám: Ako 3 jednoduché kroky odhalia skryté chyby v ojazdenom aute!

25.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/ArtFamily). Investovanie do ojazdeného vozidla je rozhodnutie, ktoré môže mať významný vplyv na vašu finančnú situáciu, ako aj na bezpečnosť…

Objavte úplne novú tvár Kia Sportage: SUV, ktoré prekonáva očakávania!

25.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KiaKorea). Nie je žiadnym tajomstvom, že Kia mení imidž svojho špičkového SUV Sportage. Prvý zverejnený náhľad modelu naznačuje, že výrobca…

Zachráňte svoju peňaženku: 8 základných tipov, ako ovládnuť starostlivosť o auto!

25.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TDTVGarage). Mnohí z nás sa denne spoliehajú na svoje autá, no tomu, čo sa odohráva pod kapotou, často nerozumieme. Ak…

Škoda Fabia dostáva limitovanú edíciu, ktorá sa bude páčiť nadšencom. S výkonom 190 koní a farbou, ktorú nemôžete prehliadnuť

25.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@niksautomotive). Škoda predstavila špeciálnu edíciu modelu Fabia, ktorá pravdepodobne vzbudí záujem nadšencov značky a tých, ktorí hľadajú športový subkompaktný hatchback.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov