Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Rocket GTS: Brabus vyrába SL Shooting Brake z uhlíkových vlákien

28.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mr.benz). Toto bláznivé vozidlo je AMG SL 63, ktorý má väčšiu strechu a výkon 1 000 koní. Spoločnosť Brabus nám za posledné roky predstavila veľa...

28.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mr.benz).

Toto bláznivé vozidlo je AMG SL 63, ktorý má väčšiu strechu a výkon 1 000 koní. Spoločnosť Brabus nám za posledné roky predstavila veľa divokých výtvorov, ale tento model určite patrí medzi tie najextrémnejšie. Svojím výkonom a netradičným dizajnom určite pritiahne pozornosť každého milovníka áut.

Toto bláznivé vozidlo je AMG SL 63, ktorý má väčšiu strechu a výkon 1 000 koní. Spoločnosť Brabus nám za posledné roky predstavila veľa divokých výtvorov, ale tento model určite patrí medzi tie najextrémnejšie.
Foto: youtube.com/@mr.benz

Pod silne rozšírenými blatníkmi a množstvom uhlíkových vlákien sa skrýva Mercedes-AMG SL 63 S E Performance s výkonom 1 000 k!

A ak by vás zaujímalo, kedy presne Mercedes postavil SL Shooting Brake, nestrácajte čas. Toto je čistá záležitosť Brabusu.

A čo je to za Brabus. Špičkový tuner navrhol karosériu Shooting Brake, celú vyrobenú z viditeľných uhlíkových vlákien. Dizajnéri prepracovali tvár bývalého roadstera a pridali nový spojler, ktorý znižuje vztlak. Okrem toho sa dosiahol plynulejší prechod do rozšírených blatníkov. Nové bočné prahy prenášajú brutálny postoj smerom k teraz 1,98 metra širokej zadnej časti, kde sa začína to pravé kúzlo.

Už sme sa zbavili mäkkej strechy a všetkej jej dodatočnej hmotnosti. Namiesto toho teraz vidíme vzadu nádherný Shooting Brake. Tím z nemeckého Bottropu už považuje radikálnu zadnú časť s mega difúzorom a štyrmi uhlíkovými koncovkami výfuku za štandard. Pomerne nenápadná spojlerová zásterka dotvára celkový dojem.

Ak sa však dotknete plynového pedála, čerešnička vás pravdepodobne katapultuje minimálne do vedľajšej dediny. Brabus zvýšil zdvihový objem biturbo V8 AMG na 4,4 litra. Len vďaka tomu dosahuje výkon 796 koní a krútiaci moment 1 250 Nm. Ďalších 204 koní dodáva elektromotor vzadu.

Systémový výkon je úplne šialených 1 000 k a 1 820 Nm.

Všetko toto šialenstvo sa prenáša prostredníctvom 9-stupňovej automatickej prevodovky na 21-palcové kolesá vpredu a 22-palcové pneumatiky vzadu. Brzdy a odpruženie tiež prešli optimalizáciou.

To všetko vytvára veľmi, veľmi rýchly Shooting Brake. Rocket GTS zrýchli z 0 na 100 km/h za 2,7 sekundy. Rýchlosť 200 km/h dosiahne za 9,5 sekundy a rýchlosť 300 km/h za 23,7 sekundy. Maximálna rýchlosť je 320 km/h.

Zmeny nastali aj v interiéri, hoci Brabus tu nejde tak úplne cez strechu, ako sme to už videli v iných projektoch. Rozoznávame veľa karbónu, Alcantary a čalúnenia s elegantným prešívaním. Biele kontrastné prešívanie a modré osvetlenie zdobia inak pomerne tmavý interiér.

Spoločnosť Brabus stanovila cenu modelu Rocket GTS na veľmi konkrétnu sumu 945 000 € bez ďalších prác. Pri tom však neuvádza, koľko týchto vozidiel vyrobí.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Takto sa kradnú vozidlá Range Rover. Svetový šampión odhaľuje praktiky britských zlodejov

Smart #5, veľkého SUV od smart

Nemci otestovali dojazd 20 elektrických vozidiel na diaľnici. Aj pri rýchlosti 130 km/h to vyzerá mizerne


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Týždenný horoskop (44.) pre vodičov, ktorý musíte vidieť! Od 28. októbra až 3. novembra

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Čaká nás zaujímavé obdobie na cestách. Pozrite si motoristický horoskop na obdobie od 28. októbra do 3. novembra.…

Elektronická ručná brzda: Tichý hrdina, ktorý vás dokáže spomaliť v krízových okamihoch!

27.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Capix Denan). Keď sa nachádzame v situácii, kde ideme vozidlom vyššou rýchlosťou a náhle zistíme, že došlo k poruche bŕzd,…

Prevratný nápad pre rodičov: Ako dieťa v autosedačke môže byť váš nákupný spoločník!

27.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BritaxAustralia). Detská autosedačka, často známa aj ako "vajíčko", je neuveriteľne praktickým pomocníkom pre rodičov malých detí, ktorí sú neustále v…

Číňania opäť prekvapili. Vyrobili auto, ktoré nikto iný nemá.

27.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@auto_world). Zeekr je značka, ktorú vlastní konglomerát Geely. Práve predstavila elektrickú dodávku Mix. Názov nie je náhodný, pretože interiér zaujme…

Spoločnosť Stellantis pripravuje polovodičové batérie na rok 2026. V ktorom aute budú namontované?

27.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto:). Spoločnosť Stellantis oznámila, že od roku 2026 začne do elektrických modelov montovať polovodičové batérie. Nový Dodge Charger Daytona bude prvým…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov