Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Dacia 2025: Všetky nové pripravované modely

28.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Samozrejme, príchod modelu Bigster bude pre rumunskú značku vrcholom nadchádzajúceho roka. Po predstavení modelu Dacia Bigster pred niekoľkými dňami si na jeho príchod do...

28.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV).

Samozrejme, príchod modelu Bigster bude pre rumunskú značku vrcholom nadchádzajúceho roka.

Dacia 2025: Všetky nové pripravované modely.
Foto: youtube.com/@YouCarTV

Po predstavení modelu Dacia Bigster pred niekoľkými dňami si na jeho príchod do predajní musíme počkať do roku 2025. Pre rumunskú značku to bude nepochybne vrchol budúceho roka, ale sú tu ešte dva ďalšie.

Konkrétne ide o modelové roky najpredávanejšieho modelu Sandero a najuniverzálnejšieho vozidla v ponuke, modelu Jogger. Jednoduchý štýl a aktualizácie výbavy, aby zostali cenovo dostupnou a jednoduchou, ale nie „lacnou“ alternatívou pre mnohých potenciálnych zákazníkov.

Čo je nové v modeli Dacia 2025

  • Dacia Bigster 2025
  • Dacia Sandero 2025
  • Dacia Jogger 2025

Dacia Bigster 2025

S dĺžkou 4,57 metra je pretiahnutý Duster stredobodom segmentu kompaktných SUV s exkluzívnou päťmiestnou konfiguráciou (ak chcete sedem, je tu Jogger) a rozsahom výbavy, aký rumunská značka doteraz nemala. Patrí medzi ne dvojzónová automatická klimatizácia, panoramatická strecha a elektrické zadné dvere.

Pohonné ústrojenstvo je pre spoločnosť tiež nové. Konkrétne je vybavený novým 1,2-litrovým trojvalcovým preplňovaným motorom s výkonom 140 k, ktorý môže byť poháňaný dvoma pohonnými jednotkami (benzín a LPG) alebo zahŕňať miernu hybridizáciu.

Táto pohonná jednotka namiesto kombinovaného výkonu 140 k modelu Duster dostáva 155 k z nového 1,8-litrového benzínového motora s výkonom 107 k a dvoch elektromotorov (jeden s výkonom 50 k a vysokonapäťový štartér/generátor) a novej batérie s kapacitou 1,4 kWh.

Jedinou známou pohonnou jednotkou je 1,2 TCe s výkonom 130 k, tiež mild-hybrid, ktorý je spojený výlučne s pohonom všetkých štyroch kolies. Čo sa týka zvyšku, vnútorný priestor je celkom dobrý a batožinový priestor pojme až 667 litrov, nie menej.

NOVÁ Dacia Bigster 2025 – najlepšia hodnota za peniaze?

Rezervácie sa začnú v januári a podľa značky by sa ceny mohli začínať na 25 000 eur, pričom v prípade voľby hybridného variantu s výkonom 155 k by sa mohli vyšplhať na 30 000 eur.

„Luxusná“ povrchová úprava Journey

Ako bolo spomenuté na začiatku tohto článku, Sandero je teraz u predajcov k dispozícii s novým modelovým rokom, v ktorom bola upravená paleta farieb, povrchových úprav a diskov z ľahkých zliatin. Pribudla aj „luxusná“ povrchová úprava Journey.

Dacia Sandero.
Foto: youtube.com/@Nextnewcar

Predný radar nahradila kamera na čelnom skle, ktorá spája všetky elektronické jazdné pomôcky. Motormi zostávajú čistý benzínový TCe s výkonom 90 k a dvojlitrový ECO-G s výkonom 100 k.

Samozrejme, atraktívna verzia Stepway s karosériou crossover zostáva zachovaná a jej cena.

Dacia Jogger.
Foto: youtube.com/@crospotter13

Podobne ako Sandero, aj Jogger využíva výhody modelového roka s novými farbami, novými zliatinovými kolesami a novým čalúnením, ale čo je najdôležitejšie z hľadiska výbavy: využíva vyššiu úroveň štandardnej výbavy a nové bezpečnostné systémy.

Teraz je vybavený systémom udržiavania v jazdnom pruhu, detekciou únavy, LED svetlometmi, automatickým núdzovým brzdením, rozpoznávaním dopravných značiek a tempomatom/obmedzovačom rýchlosti.

K dispozícii sú tieto pohonné jednotky: dvojpalivová ECO-G s výkonom 100 k, benzínová TCe s výkonom 100 k a hybridná pohonná jednotka s výkonom 140 k. Samozrejme, stále sú k dispozícii päť- a sedemmiestne verzie a veľký batožinový priestor ponúka maximálny objem 607 litrov na vozidlo dlhé len 4,55 metra. Ceny sa začínajú od 21 000 eur.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

V čom spočíva problém s kontrolkou „Cik cak“ v Dacii a ako ju opraviť

Nezostávajte v nevedomosti: Čo vám váš uzáver palivovej nádrže nikdy nepovedal!

Aký ste vodič podľa znamenia zverokruhu. Cestný pirát alebo majster vodič?


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Bezpečná jazda začína tu: Odhaľte dôležité funkcie symbolov na ľavej páčke vedľa volantu!

28.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@HelpfulDIY). Symboly na ľavej páčke vedľa volantu označujú rôzne funkcie, ktoré vodič využíva pri ovládaní svetiel. Bezpečná jazda začína tu:…

Čím umývať a čím neumývať autá

28.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@epicautomotivedetailing). Umývanie auta, bez ohľadu na ročné obdobie, nie je niečo, čo by sme robili s nadšením. Ak ho vykonávame…

Týždenný horoskop (44.) pre vodičov, ktorý musíte vidieť! Od 28. októbra až 3. novembra

28.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Čaká nás zaujímavé obdobie na cestách. Pozrite si motoristický horoskop na obdobie od 28. októbra do 3. novembra.…

Elektronická ručná brzda: Tichý hrdina, ktorý vás dokáže spomaliť v krízových okamihoch!

27.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Capix Denan). Keď sa nachádzame v situácii, kde ideme vozidlom vyššou rýchlosťou a náhle zistíme, že došlo k poruche bŕzd,…

Prevratný nápad pre rodičov: Ako dieťa v autosedačke môže byť váš nákupný spoločník!

27.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BritaxAustralia). Detská autosedačka, často známa aj ako "vajíčko", je neuveriteľne praktickým pomocníkom pre rodičov malých detí, ktorí sú neustále v…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov